Volledig scherm
Daniel Willemsen gaat er vanuit dat hij dit seizoen met Johnny Badaire nog een paar goede uitslagen kan rijden. © AWfoto

Daniël Willemsen maakt WK zijspancross af met Badaire

MOTOCROSSDaniël Willemsen maakt het WK-seizoen af met zijn nieuwe Franse bakkenist Johnny Badaire. De routinier wil er alles aan doen om nog wat van het jaar te maken.

Willemsen en Badaire reden afgelopen weekeinde voor het eerst samen in de Grand-Prix van het Duitse Strassbessenbach, de combinatie werd daar vijftiende. Willemsen (44) hield aan de race een voldoende goed gevoel over. Afhankelijk van de uitslag zou hij beslissen of hij het seizoen zou afmaken.

Dat seizoen loopt tot nu toe allesbehalve gesmeerd. De Lochemer is als elfde in het kampioenschap kansloos voor de wereldtitel. Hij brak al na vijf WK-optredens met  bakkenist Luc Rostingt. Willemsen had te weinig vertrouwen in de fysieke gesteldheid van zijn bijrijder.

Badaire is komend weekeinde overigens afwezig, wat betekent dat het onzeker is of Willemsen kan starten tijdens de ONK-finale op de Zwarte Cross. Willemsen, zevende in de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross, heeft naar eigen zeggen een aantal bakkenisten benaderd, maar heeft nog geen jawoord ontvangen.