Volledig scherm
Daniël Willemsen heeft komend seizoen met Kaspars Stupelis een oude bekende als bakkenist. © Theo Kock

Daniël Willemsen na vijftien jaar herenigd met bakkenist Stupelis

ZIJSPANCROSSAls er iemand was waarmee Daniël Willemsen (44) een poging wilde doen om voor de elfde keer wereldkampioen zijspancross te worden, dan was het ongetwijfeld met de Let Kaspars Stupelis.  Die kans dient zich in 2020 aan, als het duo na vijftien jaar wordt herenigd.

Twee van de in totaal tien mondiale titels behaalde ‘De Kannibaal’ uit Lochem met de Let. Stupelis was vrij nadat hij na de wereldtitel van dit seizoen met Willemsens eeuwige rivaal Etienne Bax afscheid nam van zijn coureur.

Willemsen/Stupelis is komend seizoen na vijftien jaar dus weer een combinatie. Voor de laatste wereldtitel van het duo moeten we terug naar 2004, toen er geen enkele maat op Willemsen stond. De twee wereldtitels met Stupelis waren het begin van zes (!) wereldtitels op rij voor Willemsen. Nu is de situatie totaal anders. Willemsen maakt nog wel deel uit van de wereldtop, maar heeft inmiddels zeer geduchte concurrentie. Zijn laatste titel dateert alweer van 2012.

Afgelopen seizoen startte Willemsen met een nieuwe bakkenist, nadat hij de jaren ervoor met Robbie Bax reed. De samenwerking met Luc Rostingt was van korte duur, want Willemsen had er na een aantal tegenvallende resultaten al snel geen vertrouwen meer in.