Danique Kerkdijk..
Volledig scherm
PREMIUM
Danique Kerkdijk.. © BSR Agency

Danique Kerkdijk wacht thuis in Olst plannen van Engels voetbal af

Ze is blij dat ze thuis is. In Olst bij haar ouders, terwijl Danique Kerkdijk normaal gesproken deze week in het veld had gestaan met haar ploeg Brighton and Hove Albion in de hoogste Engelse profvoetbaldivisie. ,,Ik wilde zo snel mogelijk naar huis.”

Het was begin maart toen ook in Engeland doordrong dat het coronavirus een heel groot probleem zou gaan worden. ,,Na de interlandperiode ben ik weer naar Engeland gegaan en trainden we op vrijdag nog met het team in Brighton. Maar de wedstrijden werden al snel afgelast toen duidelijk werd welke wissel corona op het leven zou gaan trekken", vertelt Kerkdijk vanuit de tuin van haar ouderlijke woning in Olst.

  1. Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien
    PREMIUM

    Apeldoorn­se tienkamper Eelco Sintnico­laas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien

    De Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas (33) vertoeft tijdens de coronacrisis in Zweden, vlakbij Stockholm. Daar woont hij samen met zijn vriendin, de Zweedse atlete Elin Westerlund, en bereidde hij zich de laatste maanden voor op wedstrijden en uiteindelijk hopelijk voor plaatsing voor de uitgestelde Olympische Spelen. ,,Het vuur brandt nog, ik wil graag wat laten zien.”