Josse Wester (achter) en Bas Tietema tijdens een van de trainingen waarin de twee samen met Josse Wester worden klaargestoomd voor de Ronde van Vlaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Josse Wester (achter) en Bas Tietema tijdens een van de trainingen waarin de twee samen met Josse Wester worden klaargestoomd voor de Ronde van Vlaanderen. © Josse Wester

Dapper of gekkenwerk? Bas uit Zwolle stoomt twee collega’s binnen 50 dagen klaar voor loodzware Ronde van Vlaanderen

Goed, een beetje gek moet je wel zijn. Binnen vijftig dagen twee jonge mannen die - bijna - nooit eerder op een racefiets zaten, klaarstomen voor het loodzware parcours van de Ronde van Vlaanderen. De Zwolse vlogger en oud-wielrenner Bas Tietema probeert het. En die uitdaging blijkt enorm. 

  1. Frank Schuttert mag in plaats van de spijkerbroek de rijbroek weer aan tijdens CSI Ommen: ‘Ik begon met nul paarden’

    Frank Schuttert mag in plaats van de spijker­broek de rijbroek weer aan tijdens CSI Ommen: ‘Ik begon met nul paarden’

    Ruim acht jaar reed de Ommer springruiter Frank Schuttert (28) voor de stal van de huidige Oranje-bondscoach Jos Lansink. Hij startte bij grote kampioenschappen, greep tweemaal de Nederlandse titel en zegevierde in vette internationale GP’s. Om voor zichzelf te beginnen keerde hij eind vorig jaar terug op thuisbasis ‘De Driehoekhoeve’, waar vanaf woensdag het CSI Ommen wordt gehouden.