Volledig scherm
Roel Bogie, steunpilaar bij De Toekomst. © Arjan Gotink

De Toekomst aast ondanks nederlaag op plaats in top 3

TAFELTENNISDe tafeltennissers van De Toekomst houden zicht op een plek in de top drie van de eerste divisie, ondanks een nederlaag tegen directe concurrent Scylla 2 (4-6).

De Lochemers hielden gelijke tred met de ervaren ploeg uit Leiden, een team vol spelers met eredivisie-ervaring. Bij de thuisclub beschikte Roel Bogie alleen over die routine. Desondanks maakte Scylla pas in de laatste twee partijen het verschil, nadat Bogie in zijn laatste van drie partijen de boel gelijk had getrokken (4-4). Bogie won twee partijen, Rutger Carelse één en samen wonnen ze het dubbelspel. Erik Ernst leed drie nederlagen.

Omdat De Toekomst toch vier punten pakte, deelt het nu de derde plaats met Scylla. Een plek in de top drie is belangrijk, om verzekerd te zijn van een plek in de eerste divisie volgend seizoen. De top drie van de twee eerste divisies worden namelijk samengevoegd in de voorjaarscompetitie van 2020, de nummer vier gaat naar de degradatiepoule.

Met wedstrijden tegen hekkensluiter The Victory, concurrent SKF en de onbetwiste koploper Westa nog te gaan is het voor de Lochemers zeker geen uitgemaakte zaak dat ze zich plaatsen voor de promotiepoule. ,,Het is al hartstikke mooi dat we hiertussen staan, al moet het als ik naar mezelf kijk tactisch beter. Die tweede partij speel ik gewoon dom. Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar’’, stelt Bogie.