Volledig scherm
Michel de Boer droeg in zijn laatste partij namens Smash in Hattem een punt bij aan de zege tegen DTK'70. © Henri van der Beek

De Vries slaat Smash'70 naar finale om de landstitel

TAFELTENNISUitgerekend clubman pur sang Martijn de Vries helpt Smash’70 aan een finaleplaats. Bij een 2-2 stand is een vijfde duel noodzakelijk in de wedstrijd tegen DTK'70. 

De spanning is ondragelijk. Maar De Vries maakt geen fout tegen Koen Hageraats en wint resoluut met 3-0. De Hattemers spelen op 19 mei in Hilversum de finale om de landstitel tegen Taverzo.

In een opnieuw afgeladen Smash ’70-hal levert de openingspartij tussen Viktor Brodd en Hageraats een verwachte zege op voor de Zweed (3-1). Daarna doet De Vries het prima tegen backhandspecialist Yannick Vostes. Hij wint de eerste game, maar moet wel buigen. Michel de Boer heeft daarna de handen vol aan Barry Wijers maar zegeviert met 3-2.

In het beslissende duel tussen de kopmannen Vostes en Brodd is bij 0-2 de tweede nederlaag van het seizoen van de Zweed in de maak. Brodd komt terug tot 2-2 maar verliest alsnog in de vijfde game met 9-11.

Het komt dus allemaal aan op het duel tussen De Vies en Hageraats, die volgend seizoen terugkeert naar Hattem. Hij verliest met 0-3. Voor titelhouder DTK’70, dat verder afziet van tafeltennis op topniveau, zit het seizoen erop. Hattem kan zich gaan opmaken voor een mooie apotheose.

Play-offs, halve finale: Smash'70 - DTK'70 3-2. Scores: Viktor Brodd, Michel de Boer, Martijn de Vries.