De vijf doelpunten van Fardau de Boer hielpen DOS'46 niet aan een resultaat tegen DVO.
Volledig scherm
De vijf doelpunten van Fardau de Boer hielpen DOS'46 niet aan een resultaat tegen DVO. © Martijn Bijzitter

Destructief DOS'46 uitgeteld na verlies tegen DVO

KORFBALLEAGUENa drie weken vol interne strubbelingen barstte deze week bij DOS’46 de bom. Trainer Pascal Zegwaard werd weggestuurd en zonder succes teruggevraagd, voorzitter Frank Meulenkamp vertrok en een gebrouilleerde spelersgroep probeerde zonder ‘stakende’ sterspelers er het beste van te maken. Dat beste bleek echter niet genoeg tegen DVO (19-22), waardoor ook sportief succes vervlogen lijkt.

Normaal geeft clubicoon Roger Hulzebosch voor YouTube-publiek zijn analyses tijdens de thuiswedstrijden van DOS’46 via een livestream. In de cruciale thuiswedstrijd is de livestream uit de lucht en stelt Hulzebosch geen kritische vragen, maar moet hij ze als interim-trainer ineens beantwoorden. ,,Vorige week zat ik op vakantie in Kaapverdië. Vrijdag ben ik gevraagd om de groep op te vangen en vanmiddag hoorde ik wie er wel en niet beschikbaar was voor vanavond.” 

Invalbeurt

Met die laatste opmerking doelt Hulzebosch op het besluit van Harjan Visscher en Jelmer Jonker om slechts voor een invalbeurt beschikbaar te zijn. ,,Die jongens maken een statement, omdat ze boos zijn over het zonder overleg wegsturen van Zegwaard”, weet een speler van het tweede team, die graag anoniem blijft. ,,Misschien waren ze mentaal en dus ook fysiek niet in staat voor een hele wedstrijd”, gist Hulzebosch. ,,De afspraak was dat ik ze na rust mocht inbrengen als het nodig was. Dat heb ik met Harjan gedaan. Jelmer liep warm om eventueel de winnende voor ons te maken. Daar kwam het helaas niet van.”

Ondanks een aardig begin, DOS’46 komt knap met 10-6 voor, zien de toeschouwers het duel voor hun ogen kantelen. De verdedigende kwaliteiten van de twee internationals wordt in eerste instantie meer gemist dan hun schotkracht. DVO krijgt te veel ruimte om aan te leggen en het is kwestie van tijd tot het vizier scherper wordt afgesteld. Via 12-12 bij rust komt DOS’46 op achterstand en dan loopt de ballon langzaam leeg. Het gat wordt ook met een kleine invalbeurt van Harjan Visscher niet meer gedicht. 

Lastig

Visscher zelf wil niet uitweiden over het hoe en waarom van zijn keuze. ,,Uit clubliefde heb ik besloten om wel te willen invallen. Maximaal een helftje. Daar is goed naar gehandeld. Mijn teamgenoten reageren heel verschillend op zo’n beslissing. Dat is lastig. Ik hoop dat we het als groep goed kunnen afronden. Of dat lukt moeten we zien, maar het is niet zo dat ik al met andere clubs bezig ben.”

Kim Petersen vindt het na afloop vooral jammer. ,,Jammer dat we de wedstrijd verloren hebben. Jammer dat de play-offs halen nu wel heel moeilijk wordt. Hoe het nu verder moet, dat weet ik niet.”

Na drie rumoerige weken lijkt er weinig over van de stabiele basis die de afgelopen twee seizoenen is opgebouwd. Voor de nabije toekomst van DOS’46 lijkt de ogenschijnlijk verloren play-offrace nog wel het minste probleem.

Korfballeague: DOS’46 - DVO 19-22 (12-12). Scores: Fardau de Boer 5, Nienke Hintzbergen 4, Max Malestein 4, Wiljan Snip 2, Pascal Frieswijk 2, Leander Zwolle, Harjan Visscher.