Volledig scherm
© Eigen foto

Deventer badmintonners verliezen in eigen huis

DEVENTER - De badmintonners van BC IJsselstad zijn zaterdag tegen hun tweede thuisnederlaag op rij aangelopen. In sporthal De Kroon in Deventer was het eerste team van Denekamp te sterk: 2-6. Mozes Residay won voor de Deventenaren zijn single en Alfred Liefers en Leonie Koekoek zorgden voor een punt door hun gemengd dubbel te pakken.

Ook in andere partijen kregen de Deventenaren kansen, alleen wisten ze die niet te verzilveren. Het mannendubbel Alfred Liefers en Mozes Residay verloor de eerste game, maar kwam sterk terug met winst in de tweede. De derde en beslissende game ging met twee punten verschil naar de bezoekers. Ook de single van Esmee van den Beld en het gemengd dubbel van Paul de Kuyper en Esmee van den Beld gingen in drie games verloren.

BC IJsselstad staat na zes wedstrijden in de middenmoot van de vierde divisie van de landelijke competitie. Zaterdag gaan de Deventenaren op bezoek bij Poona uit Gaanderen. Die ploeg staat op de voorlaatste plaats in de poule.

Het tweede team van BC IJsselstad is hard op weg richting een plekje in de vierde divisie. Dit seizoen komt de ploeg uit in de hoofdklasse van regio Oost en daarin gaan de Deventenaren ongeslagen aan kop. Afgelopen donderdag werd in Vorden met 7-1 afgerekend met Flash Vorden, de nummer drie in de hoofdklassepoule. Na vijf overwinningen heeft IJsselstad 11 punten voorsprong op de nummer twee, die nog wel een wedstrijd moet inhalen.