Volledig scherm
Bas Jonker stond zondagmiddag voor het eerst langs de lijn bij Deventer. © Jos Mulder

Deventer hockeyvrouwen hebben eindelijk weer eigen trainer

HockeyOndanks dat het hockeyseizoen nog niet eens halverwege is, zijn de hockeyvrouwen van Deventer toch al toe aan hun derde trainer. Nadat interim trainer Eric-Jan Anneveld vertrok, moest de club op zoek naar een opvolger. Een vader van een van de speelsters bleek bereid om een paar wedstrijden te coachen maar een permanente oplossing was dit natuurlijk niet. Die lijkt nu met de komst van Bas Jonker wel gevonden.

De 29-jarige Jonker, voormalig trainer van de hockeyvrouwen van AMHC, is de tweede Apeldoorner in Deventer dienst. Eerder ging Jeroen Molenaar hem bij de mannen al voor. Een lijntje was dan ook snel gelegd.

,,Ik heb Bas gebeld en aangegeven dat we maar eens koffie moesten drinken en toen is het balletje gaan rollen”, aldus Molenaar.

Jonker, die dinsdagavond voor het eerst voor de groep stond , was al eerder in beeld bij Deventer maar toen kwam het er niet van. Nu is het de bedoeling dat hij in ieder geval tot het einde van het seizoen de Deventer hockeyvrouwen gaat coachen. Hij kreeg zondagmiddag echter geen vliegende start. Deventer verloor met 0-2 van Bemmel.