Volledig scherm
Arij Fransen. © FOTO HISSINK

Deventer honkballer Fransen mist superronde op WK

Tegen alle verwachtingen in is het Nederlands honkbalteam onder 18 er niet in geslaagd op het WK de superronde te halen. De ploeg van pitcher Arij Fransen uit Deventer speelt nu in Zuid-Korea om de plaatsen 7 tot en met 12.

Nederland deed in de laatste groepswedstrijd wat het moest doen: winnen van China. De ploeg van Fransen, die de komende zes jaar bij Cincinnati Reds in Arizona speelt, was de Aziaten met 10-6 de baas. Maar geheel onverwacht won Australië, de grote concurrent voor de derde plaats in de groep en daarmee een ticket voor de superronde, met het kleinst mogelijk verschil van Canada.: 7-6.

Van het trio Canada (2e), Australië (3e) en Nederland (4e), met allemaal evenveel zeges, was Oranje daardoor de huilende derde. Arij Fransen en zijn ploeggenoten spelen nu eerst tegen Panama in de strijd om plek 7 tot en met 12.

  1. Marc Houtzager rijdt ook met Dante in de prijzen
    PAARDENSPORT

    Marc Houtzager rijdt ook met Dante in de prijzen

    Naast Sterrehof’s Calimero verkeert ook Sterrehof’s Dante van springruiter Marc Houtzager in topvorm. De merrie die met haar berijder sinds januari een combinatie vormt en binnen een half jaar opklom naar het hoogste internationale niveau, sprong naar een vijfde plaats in de vijfsterren Grote Prijs van Saint-Tropez. De wedstrijd was een etappe in de lucratieve Global Champions Tour. De Rouvener verdiende op het meerdaagse toernooi zo'n 25.000 euro.