Volledig scherm
Remco Wilderink en Xander van Weeteringen kijken hoe hun tegenstander een bal put. © Ronny te Wechel

Deventer Pitch & Putt duo kan NK-titel net niet prolongeren

Bijna iedereen heeft wel eens Pitch & Putt gespeeld. Meestal in familieverband, tijdens een bedrijfsuitje of bij een teamafsluiting. In ons land spelen ongeveer 1000 sporters Pitch & Putt als een serieuze sport. De Deventer golfers Remco Wilderink en Xander van Weeteringen horen bij de nationale top en wonnen vorig jaar het open NK Pitch & Putt voor koppels. Het duo slaagde zaterdag in Bussloo er net niet in om hun titel te prolongeren en moest zich tevreden stellen met de tweede plaats.

Pitch & Putt is volgens Wilderink sterk in opkomst: ,,Het is een dynamische sport op een korte baan. Het is heel toegankelijk en wint duidelijk aan populariteit. Alleen al hier in Bussloo spelen jaarlijks zo’n 30.000 mensen.” Internationaal gezien is de sport immens populair in Catalonië en Ierland. ,,We gaan in april met een aantal spelers naar het open kampioenschap in Catalonië,” kondigt Wilderink aan. ,,Er zijn ook toernooien in Japan en Australië.” 

Mislukte puts

Zaterdag ging het koppel in de eerste twee rondes als een speer. Daarna kwam er flink de klad in. ,,We hadden een paar mindere afslagen en een aantal mislukte puts,” bekende Wilderink. Op de laatste negen holes, die volgens het Texas scramble-systeem werden gespeeld, ging het mis. De Zwolse tegenspelers Maarten Lubbers en Martijn Timmerman, die voor P & P Heerde spelen, werden nog nipt verslagen. 

Maar de nummers drie in de tussenstand, Steven Hissink uit Tonden en zijn Ierse partner Gary Pyke, gingen na een geweldig gespeelde laatste fase met de winnaarsbokaal aan de haal. Wilderink en Van Weeteringen bleven steken op een score van min 19, - onder het gemiddelde van 3 pogingen op totaal 27 holes-terwijl het Nederlands/ Ierse koppel voor de voltooiing van het traject twee slagen minder nodig had. De derde stek was voor het tandem Lubbers en Timmerman dat voor hun drie rondes min 18 pogingen gebruikte. De lachende derde Steven Hissink was in zijn nopjes met de zege op zijn ploeggenoten van P & P Bussloo: ,,Het levert mij heel veel eer en roem op, maar het belangrijkste is dat we elkaar naar een hoger niveau tillen.”

 1. ‘AustrianDutchSisters’ Sara en Femke zijn Nederlandse hoop op een olympische medaille tijdens de Winterspelen
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Austrian­Dut­ch­Sis­ters’ Sara en Femke zijn Nederland­se hoop op een olympische medaille tijdens de Winterspe­len

  Nederland of Oostenrijk. Het is een duivels dilemma, voor Sara Marita (18) en Femke (16) Kramer. De in Apeldoorn geboren zussen emigreerden met hun familie elf jaar geleden naar Oostenrijk en maken daar nu furore als schansspringster en biatlete. Voor de Oostenrijkse bond, maar met een dubbele nationaliteit. De Nederlandse Skivereniging heeft ze scherp op de radar. ,,De deur staat echt open.”
 1. Monique van Exter gaat voor het podium op het NK Driebanden in Marienberg
  PREMIUM

  Monique van Exter gaat voor het podium op het NK Driebanden in Marienberg

  De 53-jarige Monique van Exter uit Lelystad begon als 15-jarige al te biljarten in het buurthuis. ,,Ik ging daar bij een vereniging waar mijn broer ook speelde. In het begin was hij beter. Maar toen zijn ‘kleine zusje’ steeds beter werd, vond hij het minder leuk. Ik was toen al onder de indruk van het spel. Ik begon bij een damesbiljartclubje en daar was ik al snel de betere. Toen was er iemand die zei: ,,Ga eens bij een jeugdvereniging kijken.’’ Daar liepen veel mannen rond die biljartles gaven. Toen was ik helemaal bevangen door het spelletje.’’
 2. Apeldoornse amateurvoetballer Pernelly Biya: ‘Bij racisme direct het veld af en aangifte doen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Apeldoorn­se amateur­voet­bal­ler Pernelly Biya: ‘Bij racisme direct het veld af en aangifte doen’

  Apeldoorner Pernelly Biya (26) zag zondag op televisie hoe Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistische leuzen naar zijn hoofd kreeg geslingerd in de wedstrijd bij FC Den Bosch. Hij dacht meteen terug aan maart 2016. De toenmalige voetballer van VVOG uit Harderwijk (nu actief bij DOVO) werd getrakteerd op oerwoudgeluiden door supporters van tegenstander Harkemase Boys.