Volledig scherm
Remco Wilderink en Xander van Weeteringen kijken hoe hun tegenstander een bal put. © Ronny te Wechel

Deventer Pitch & Putt duo kan NK-titel net niet prolongeren

Bijna iedereen heeft wel eens Pitch & Putt gespeeld. Meestal in familieverband, tijdens een bedrijfsuitje of bij een teamafsluiting. In ons land spelen ongeveer 1000 sporters Pitch & Putt als een serieuze sport. De Deventer golfers Remco Wilderink en Xander van Weeteringen horen bij de nationale top en wonnen vorig jaar het open NK Pitch & Putt voor koppels. Het duo slaagde zaterdag in Bussloo er net niet in om hun titel te prolongeren en moest zich tevreden stellen met de tweede plaats.

Pitch & Putt is volgens Wilderink sterk in opkomst: ,,Het is een dynamische sport op een korte baan. Het is heel toegankelijk en wint duidelijk aan populariteit. Alleen al hier in Bussloo spelen jaarlijks zo’n 30.000 mensen.” Internationaal gezien is de sport immens populair in Catalonië en Ierland. ,,We gaan in april met een aantal spelers naar het open kampioenschap in Catalonië,” kondigt Wilderink aan. ,,Er zijn ook toernooien in Japan en Australië.” 

Mislukte puts

Zaterdag ging het koppel in de eerste twee rondes als een speer. Daarna kwam er flink de klad in. ,,We hadden een paar mindere afslagen en een aantal mislukte puts,” bekende Wilderink. Op de laatste negen holes, die volgens het Texas scramble-systeem werden gespeeld, ging het mis. De Zwolse tegenspelers Maarten Lubbers en Martijn Timmerman, die voor P & P Heerde spelen, werden nog nipt verslagen. 

Maar de nummers drie in de tussenstand, Steven Hissink uit Tonden en zijn Ierse partner Gary Pyke, gingen na een geweldig gespeelde laatste fase met de winnaarsbokaal aan de haal. Wilderink en Van Weeteringen bleven steken op een score van min 19, - onder het gemiddelde van 3 pogingen op totaal 27 holes-terwijl het Nederlands/ Ierse koppel voor de voltooiing van het traject twee slagen minder nodig had. De derde stek was voor het tandem Lubbers en Timmerman dat voor hun drie rondes min 18 pogingen gebruikte. De lachende derde Steven Hissink was in zijn nopjes met de zege op zijn ploeggenoten van P & P Bussloo: ,,Het levert mij heel veel eer en roem op, maar het belangrijkste is dat we elkaar naar een hoger niveau tillen.”