Volledig scherm
v © FOTO HISSINK

Deventer vloert hockeysters Apeldoorn

In Deventer eindigde het degradatieduel tussen de hockeysters van Apeldoorn en Deventer in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Die uitslag kwam tot stand na een onder fel Apeldoorns protest toegewezen strafbal in de twintigste speelminuut. Nienke Meima liet zich het buitenkansje niet ontgaan en tekende voor de 1-0.

Ondanks flink aandringen van Apeldoornse kant bleef dit het enige doelpunt van de wedstrijd. Door deze overwinning draagt Deventer de rode lantaarn in 1D weer over aan Apeldoorn. De Deventer vrouwen hebben met nog drie duels te gaan nu weer de betere papieren om degradatie te ontlopen. De laatste twee ploegen degraderen rechtstreeks naar de 2e klasse. De achterstand van Deventer op de veilige 10e positie bedraagt nog slechts één punt en de ploeg van Deventer trainer Frank Wensink speelt de laatste drie duels tegen de huidige nummers acht, negen en tien.

Wensink is dan ook optimistisch: “We hebben alles nog in eigen hand. Als we de laatste drie wedstrijden winnen, dan zijn we veilig.”

Hockey vrouwen 1e klasse D

Deventer – Apeldoorn: 1-0 (1-0). 20. Nienke Meima (strafbal)

Stand onderin

10. Gron. Studs 19 11
11. Deventer 19 10
12. Apeldoorn 19 8