Volledig scherm
Harriët ter Hove (r) ging met Devinco onderuit tegen Rood-Wit. © Ronald Hissink

Devinco kijkt noodgedwongen naar beneden

KORFBALDe korfballers van Devinco hadden zich de start van het jaar anders voorgesteld. De nederlaag tegen Rood-Wit uit Wezep (22-24) betekende het vierde puntverlies op rij. Daardoor dreigt de Deventer tweedeklasser uit het linkerrijtje te vallen. Een plek bij de beste vier dit zaalseizoen is de doelstelling.

De slechte reeks begon voor Devinco bij hekkensluiter Elburg, waar het in december onderuit ging. Gek genoeg speelde het een week later gelijk tegen koploper DOS, maar ook tegen middenmoter Zwart-Wit werd het vorige week gelijk. Constant presteren is dus het voornaamste probleem, erkent ook trainer Tim van Huffelen. ,,We krijgen te makkelijk goals tegen. Verdedigend zijn we soms banger om iets fout te doen dan om iets goed te doen. Daarna blijft als we iets fout doen dat dan hangen, waardoor we ons niet meer echt richten op wat we moeten doen.”

Aanvallend liep het tegen Rood-Wit vrijwel de gehele wedstrijd niet bij de thuisploeg, waardoor het zeer effectieve Veluwse team al snel een gat sloeg. Met name de missers van de broers Fokko en Arjen Agema vielen op, die door Van Huffelen ook al snel uit hetzelfde vak werden gehaald. Logisch, volgens Fokko Agema. Zijn broer droeg voor het eerst de aanvoerdersband, aangezien aanvoerster Rikst Buis afscheid nam door aanhoudend blessureleed. ,,We waren elke keer na een worp snel de bal kwijt, dus we kwamen totaal niet aan aanvallen toe. Na die wissel ging het beter, maar toen was het kwaad eigenlijk al geschied. Vooralsnog is het zoeken naar antwoorden waarom we zo wisselvallig zijn.”