Enthousiasme bij Dindoa, dat naar de overgangsklasse is opgeklommen.
Volledig scherm
Enthousiasme bij Dindoa, dat naar de overgangsklasse is opgeklommen. © Marco Jansen

Dindoa in overgangsklasse na tweede promotie op rij

KORFBALDindoa heeft als nieuweling overtuigend het kampioenschap van de eerste klasse A behaald. De Ermeloërs wonnen het laatste duel van AKC (13-19) en zijn niet meer afhankelijk van de uitslag van concurrent ZKV. Dindoa keert na zes jaar terug in de overgangsklasse.

De circa honderd Ermelose fans in Almelo zagen een sterke start van hun team. Na vijf minuten was het al 1-4 voor de bezoekers die goed omgingen met de spanning en de wind op het open sportpark.

Bij 2-6 moest Mark Bronkhorst zich met een hamstringverrekking laten wisselen, maar Tom van den Berg verving hem met veel elan. Dindoa scoorde tien minuten niet, maar de Almelose ploeg profiteerde er nauwelijks van.

Bij rust leek de Ermeloërs weinig meer te kunnen gebeuren (4-11), zeker nadat Saskia Lieman en Tom van den Berg het gat nog groter maakten: 4-13. AKC kwam de tweede helft ook tot veldgoals, maar Dindoa hield de regie stevig in handen met de veelscorende Saskia Lieman en Daphne van den Berg: 7-17. 

De buit was binnen en scheidend coach Evert Houtriet bedankte de reserves met een invalbeurt. Na het laatste fluitsignaal gingen de champagneflessen open en werd met de blauw witte rook het kampioenschap uitbundig gevierd.

Eerste klasse A: AKC – Dindoa 13-19 (4-11). Scores: Saskia Lieman 7 (1), Daphne van den Berg 5, Tom van den Berg 2, Kasper Velgersdijk, Naomi Hackenitz, Saskia Lieman, Jorik Velgersdijk, Sam van der Beek.