Volledig scherm
Dindoa (blauw) is het zaalseizoen gestart met ruime winst op MIA: 30-18. © Marco Jansen

Dindoa start zaalseizoen met ruime zege op MIA

Dindoa nam door een goede tweede helft ruim afstand van MIA: 30-18. Bij de Ermelose korfballers kwamen de doelpunten van meer spelers, terwijl de ploeg uit Amersfoort afhankelijk was van enkele schutters.

MIA had de openingsfase nog wel het initiatief, al had Dindoa snel het antwoord klaar bij een Amersfoortse treffer. Bij 5-5 had Saskia Lieman al drie keer gescoord.

Mede door twee doelpunten van Tom van den Berg sloegen de Ermelose korfballers voor het eerst een gaatje: 8-5.

MIA moest bijkomen en nam zijn tijd om de bal van verdediging naar aanval te brengen. Door de vertraging bleven de bezoekers in de wedstrijd: 9-7. Maar MIA had geen antwoord op Saskia Lieman, die Dindoa halfweg de eerste helft op 10-7 zette. De thuisploeg kreeg daarna iets meer moeite om de korf te vinden, waardoor MIA bij het rustsignaal nog aan het elastiek hing: 14-10.

Na rust

Na rust was de ploeg uit Amersfoort niet in staat om de wedstrijd nog spannend te maken. Bij 14-11 liep Dindoa weg en toen de steunende spelers Roy van Boven en Karianne van der Velde ook gingen scoren, was de strijd snel gelopen: 18-12, De Blue Sharks waren wat stiller dan normaal, maar de Dindoa-hal veerde toch weer op door de entree van Jorik Velgersdijk.

De getergde invaller schoot in de 12 minuten die hij meedeed vier keer raak, waaronder de 30ste Ermelose treffer.

Zaalkorfbal, eerste klasse D: Dindoa - MIA 30-18 (14-10). Scores Dindoa Saskia Lieman 8 (1), Daphne van den Berg 6, Tom van den Berg 4 (2) Jorik Velgerdijk 4. Karianne van der Velde 3, Aniek Odding 2, Roy van Boven 2, Jonathan van der Beek 1.