Volledig scherm
Pascal Zegwaard moest toezien hoe DOS'46 werd verslagen door degradatiekandidaat DVO. © Wilbert Bijzitter

DOS'46 afgeschminkt door DVO

KORFBALLEAGUEDOS’46 heeft een flinke nederlaag te verwerken gekregen in de korfballeague. Tegen DVO liepen de Nijeveners aan tegen een gretig DVO, dat met 29-23 voor eigen publiek een handhavingsfeestje kon vieren.

Ondanks dat DOS’46 altijd energiek de duels aangaat, werd in de volgepakte DVO-hal in Bennekom toch vlot duidelijk dat er voor de thuisploeg meer op het spel stond dan voor de Nijeveners. DOS’46 heeft zijn schaapjes al weken op het droge, terwijl DVO nog punten nodig had voor de veilige achtste plaats.

Via 4-1 nam DVO meteen de touwtjes in handen. DOS’46 kon via Jesse de Jong en Geertje Hoekstra terugsluipen tot 7-7, maar op 14-10 had DVO het beslissende gaatje te pakken en kon DOS’46 niet veel meer doen dan de achtervolging inzetten. Af en toe had DOS’46 een opleving en kwam het weer in de buurt, maar nog vaker miste DOS’46 de echte overtuiging bij de schutters. Alleen Jelmer Jonker was met negen goals aanvallend goed op dreef.

Korfballeague: DVO - DOS’46 29-13 (17-13). Scores DOS’46: Jelmer Jonker 9, Harjan Visscher 5, Geertje Hoekstra 2, Max Malestein 2, Nienke Hintzbergen 2, Kim Petersen 2, Jesse de Jong, Lara Kreikamp.