Volledig scherm
Suzanne Struik van PKC met de bal. © Richard van Hoek Fotografie

DOS’46 bijt nu wel door

KorfbalEen getergd DOS’46 heeft voor een grote verrassing gezorgd door PKC met 19-25 te kloppen. Een overwinning die na de magere aanvallende prestaties van de Nijeveners eigenlijk uit de lucht kwam vallen. Jelmer Jonker moest al in de eerste helft met rood de zaal verlaten.

Toegegeven, bij PKC deed sterspeler Laurens Leeuwenhoek niet mee, maar dat maakte de wederopstanding van DOS’46 niet minder verbazingwekkend. De nederlaag tegen Fortuna kwam hard aan en een kloof met de play-offplekken diende zich aan. Waar DOS’46 vorige week nog in eigen hal dwaalde op zoek naar doelpunten, daar viel in Papendrecht het wel op zijn plek. Van een blaffende hond die niet bijt was geen sprake meer. 

Met Pascal Frieswijk voor de gepasseerde Max Malestein had Pascal Zegwaard duidelijk voor een ander strijdplan gekozen. PKC had in de openingsfase de overhand, maar na 6-6 na een kwartier was DOS’46 weer terug in de wedstrijd. Via afstandsschoten van Harjan Visscher, Nienke Hintzbergen en Leander Zwolle nam DOS’46 voor het eerst de regie in handen. Bij de 7-11, een strafworp van Jelmer Jonker, ontstond er opstootje bij het rebounden van het doelpunt. Jelmer Jonkers hand raakte verstrengeld in die van zijn tegenstander en de Nijeveense aanvoerder maakte daarbij een natrappende beweging. Rood. Het betekende de rentree van een geprikkelde Max Malestein binnen de lijnen. Met vier doelpunten bleek maar weer eens dat een getergde Malestein goud waard is voor DOS’46.

In de tweede helft kwam DOS’46 niet meer in de problemen, de marge liep zelfs op naar zeven doelpunten. Een ongekende weelde voor de Nijeveners, die met deze punten voor het eerst dit seizoen een resultaat boekten tegen de bovenkant van de ranglijst. ,,We hadden een hoog rendement, vooral in ons vak. Ook na de rode kaart hebben we het goed opgepakt. Het was een harde wedstrijd en dan heb je opstootjes, daar zijn we goed mee omgegaan. We verdedigen het hele seizoen al goed, het is lekker dat het aanvallend eens wat meer valt dan normaal. Vorige week hadden we echt een dipje, dan zijn dit bonuspunten”, glunderde Harjan Visscher na afloop.

PKC-DOS’46 19-25 (10-12). Doelpuntenmakers DOS’46: Harjan Visscher 7, Nienke Hintzbergen 7, Max Malestein 4, Kim Petersen 2, Geertje Hoekstra 1, Jelmer Jonker 1, Marieke Klaver 1, Leander Zwolle 1, Pascal Frieswijk 1.