Harjan Visscher zorgde met een benutte strafworp voor de Nijeveense overwinning.
Volledig scherm
Harjan Visscher zorgde met een benutte strafworp voor de Nijeveense overwinning. © Martijn Bijzitter

DOS’46 blijft ongeslagen na knappe zege bij TOP

KorfbalDe korfballers van DOS’46 hebben goede zaken gedaan bij TOP. De regerend landskampioen op het veld won met 19-18 van TOP Sassenheim, dat de afgelopen seizoenen juist in de zaal dominant was.

Met Marieke Klaver op de plek van Geertje Hoekstra begon DOS’46 voortvarend met een 1-3 voorsprong, TOP kantelde even later de score naar 6-4 en daarna ontstond er een gelijk opgaand duel. Voor de rust sloeg DOS’46 voor het eerst een gaatje van vier doelpunten (10-6). Die marge konden de Nijeveners vasthouden tot 12-8. Daarna kwam TOP, zoals wel vaker leunend op de vrouwen, terug in de wedstrijd. Via 12-12 ontstond er een spannend slotkwartier. Steeds kwam DOS’46 een puntje voor, maar was het de thuisploeg die meteen terugsloeg.

In de voorlaatste minuut leek Jelmer Jonker met een benutte vrije bal al voor de winnende te zorgen. TOP rechtte in de blessuretijd nog wel de rug, maar het laatste woord was voor Harjan Visscher die met een benutte strafworp voor de overwinning zorgde. DOS’46 blijft door de overwinning ongeslagen en gaat na drie duels aan de leiding in de ereklasse B. In de volgende wedstrijd wacht weer TOP, maar dan uit Arnemuiden.

Ereklasse: TOP - DOS’46 18-19 (7-10). Scores: Jelmer Jonker 6, Harjan Visscher 5, Fenna de Jong 2, Max Malestein 2, Marieke Klaver, Pascal Frieswijk, Kim Petersen, Nienke Hintzbergen.