Volledig scherm
Pascal Frieswijk had met één treffer een bescheiden bijdrage bij DOS‘46. © Martijn Bijzitter

DOS'46 brengt TOP nooit aan het wankelen

KORFBALLEAGUEDe korfballers van DOS’46 hebben een teleurstellende topper afgewerkt tegen TOP. De Nijeveners kwamen aanvallend nooit in hun spel en zagen TOP in de tweede helft met steeds meer vertrouwen afronden, 16-22.

TOP thuis, dat is meestal een garantie voor spanning en spektakel. De laatste jaren gingen de punten meestal mee naar de landskampioen van 2018, maar hing er altijd een stunt in de lucht. Dit seizoen is DOS’46 gebrand op een plek bij de laatste vier, maar zaterdag maakte de ploeg van Pascal Zegwaard in de tweede helft een uitgebluste indruk.

In de eerste helft ging DOS’46 nog aan de leiding (9-8) en Marieke Klaver maakte vlak na de pauze direct met een droog schot de 10-8. Het bleek geen opmaat voor een spannende wedstrijd. 

Verdedigend hield DOS’46 het lang vol tegen de scherpe dames van de gasten, maar in de tweede helft waren Jousma, Split en Brouwer niet af te stoppen. Exemplarisch was de productie van Harjan Visscher. Vorige week tekende hij nog voor tien treffers. Tegen Mick Snel bleef Visscher echter op één doelpunt steken. ,,Deze uitvoering was niet goed genoeg”, zag ook aanvoerder Jelmer Jonker. ,,Verdedigend hadden we wel controle, maar in de aanval liepen de combinaties niet. We komen dan uit op te moeilijke schoten. Daar verlies je gewoon op. Als wij gewoon leveren dan kunnen we ook dit TOP best pijn doen, maar we zijn gewoon niet los gekomen. Tegen LDODK moet er volgende week een tandje bij.”

Korfballeague: DOS’46 - TOP 16-22 (9-8). Scores: Nienke Hintzbergen 6, Jelmer Jonker 4, Max Malestein 2, Harjan Visscher, Pascal Frieswijk, Kim Petersen, Marieke Klaver.