Pascal Frieswijk, de onverwachte man van de avond in de noordelijke korfbalderby.
Volledig scherm
Pascal Frieswijk, de onverwachte man van de avond in de noordelijke korfbalderby. © Martijn Bijzitter

DOS'46 doet na sensationele zege tegen LDODK weer mee voor de prijzen

KORFBALLEAGUEDOS’46 is weer helemaal terug in de race om de play-offs van de korfballeague. In de derby tegen LDODK knokten de Nijeveners zich vurig en vol vertrouwen naar een overtuigende 24-18 zege.

Vijf weken geleden leek DOS’46 alleen op papier nog een uitdager voor de bovenste plekken. Maar een mix van blessures, schorsingen en vormcrises bij bijna de complete gevestigde orde van het korfbalwalhalla hebben de ranglijst volkomen op zijn kop gegooid.

Ook DOS’46 kende zijn problemen met blessures van Fenna en Jesse de Jong (allebei lang uitgeschakeld) en de schorsing van Jelmer Jonker. Maar uit nood worden soms de mooiste dingen gebeuren. Tegen LDODK kwam Jelmer Jonker in een dienende rol terecht. De topscorer van de league van vorig jaar schoot maar één keer. ,,Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Zelfs in de F’jes flikkerde ik alles omhoog ”, bekende de razendsnelle aanvoerder, die ineens een koppel vormde met Max Malestein. ,,Maar als het werkt, dan doen we het.” 

Sleuren en scoren

In een kolkende De Eendracht ontpopte Pascal Frieswijk zich tot man van de wedstrijd. Hij sleurde, steunde en scoorde. Zijn eerste drie pogingen waren raak en mede dankzij zijn ongebreidelde inzet leidde DOS’46 halverwege met 15-12.

Na de pauze was hij de grote overwinnaar in de derby en de laatste Frieswijk die nog overeind stond in een broederstrijd en derby ineen. Broertje Julian en zusje Marloes Frieswijk, beide gezegend met meer talent, werden naar de kant gehaald bij LDODK, terwijl de oudste van de drie de wedstrijd besliste. ,,Dit was genieten. Wat ging het publiek er achter staan. Ik heb straks nog een feestje en mijn zusje en broertje komen ook, maar ik denk dat ik nu het laatste woord heb”, glunderde Pascal Frieswijk. ,,We moeten nu wedstrijd voor wedstrijd bekijken, nu is alles nog mogelijk.”

Korfballeague: DOS’46 - LDODK 24-18 (15-12). Scores DOS’46: Nienke Hintzbergen 6, Max Malestein 6, Pascal Frieswijk 5, Kim Petersen 2, Harjan Visscher 2, Geertje Hoekstra 2, Fardau de Boer.