Max Malestein speelde een voorname rol bij de knappe zege van DOS'46 tegen TOP.
Volledig scherm
Max Malestein speelde een voorname rol bij de knappe zege van DOS'46 tegen TOP. © Wilbert Bijzitter

DOS'46 doet weer mee na sensationele zege bij TOP

KORFBALLEAGUEDe korfballers van DOS’46 hebben voor een stunt gezorgd door koploper TOP te verslaan, 26-29. Het is al de tweede klinkende uitzege bij een topploeg in korte tijd. DOS’46 mag daardoor blijven hopen op de play-offs.

Waar DOS'46 in De Eendracht moeizaam blijft opereren, daar vallen de doelpunten op vreemde bodem een stuk makkelijker. Zonder topschutter Jelmer Jonker (laatste duel van zijn schorsing) zetten de Nijeveners een schitterende eerste helft neer. De ploegen hielden elkaar tot 7-8 goed in evenwicht. Max Malestein werd op die stand na een schitterende schijnbeweging hard gevloerd, waarna zijn tegenstander Tim Flokstra een groene kaart met bijbehorende tijdstraf moest incasseren. Via 8-12 en 10-15 liep DOS’46 snel weg.

In de tweede helft kwam DOS’46 vreemd genoeg niet meer in de problemen. Door schoten van Harjan Visscher en Fardau de Boer werd het verschil meteen naar acht goals getild, een ongekende marge bij de lijstaanvoerder. 

Een op het oog ernstige knieblessure van Jesse de Jong dwong trainer Pascal Zegwaard tot een wissel en daarop zette TOP aan tot 24-27, maar toen was Kim Petersen scherp achter de korf. In een stroperige slotfase maakte de excellerende Malestein aan alle onzekerheid een eind, 26-29. ,,Zo goed hebben we nog niet geschoten, we zaten er meteen lekker in. We scoorden over alle schijven, misschien was dat wel het geheim”, glunderde Pascal Zegwaard. 

Door een aantal verrassende uitslagen zijn de kaarten in de top nog lang niet geschud. DOS’46 staat nog twee punten achter de nummer vier en vier punten achter koploper PKC. Er kan nog veel gebeuren, zeker als de thuiswedstrijden meer opleveren.

Korfballeague: TOP-DOS’46 26-29 (11-17). Scores DOS’46: Harjan Visscher 9, Max Malestein 8, Geertje Hoekstra 3, Jesse de Jong 3, Kim Petersen 2, Fardau de Jong 2, Nienke Hintzbergen, Pascal Frieswijk.