Volledig scherm
Max Malestein bracht DOS'46 op de rand van de zege tegen KZ, maar het verlossende winnende doelpunt viel niet. © Wilbert Bijzitter

DOS'46 komt scorend vermogen tekort tegen KZ

KORFBALLEAGUEDe ambities van DOS'46 om aan te schuren tegen de play-offs van de korfballeague kunnen voorlopig de ijskast in. Tegen KZ kwamen de Drenten in een moeizaam duel opnieuw scorend vermogen tekort om een concurrent pijn te doen: 18-20.

Na nederlagen tegen TOP en LDODK, naar verwachting de bovenkant van de korfballeague, moest DOS’46 tegen KZ een resultaat halen om aan te haken bij de top 4. DOS’46 begon voortvarend met drie snelle doelpunten, maar daarna ontstond in De Eendracht een bekend patroon. KZ dwong DOS’46 in een statische aanvalsopzet, zodat Harjan Visscher, Nienke Hintzbergen en Jelmer Jonker tot het uiterste moesten gaan om vrij te komen. Na de drie snelle doelpunten had DOS’46 meer dan twintig minuten nodig om er vijf bij te maken. Intussen had KZ het beter voor elkaar van afstand, 8-11.

Na rust ontstond er een patstelling. Beide ploegen hielden grote moeite met scoren. DOS’46 bleef tegen de achterstand van drie treffers aanhikken, waarna trainer Pascal Zegwaard zijn twee internationals, Visscher en Jonker, in één vak zette. ,,Je zag dat Jelmer het de eerste helft moeilijk had, dan moet je wel eens wat omzetten”, legde Max Malestein uit, die door de wissel ineens in de spits kwam te staan. De publiekslieveling betaalde het vertrouwen uit en schoot DOS’46 terug in de wedstrijd. ,,Toen we de 18-18 maakten, zei ik tegen Leander Zwolle: nu gaan we hem ook winnen. Het hele vak werkte ervoor dat ik de winnende zou maken. Dat lukt dan niet en dan pakken zij hem. Als je zo terugkomt dan moet je het afmaken. Je moet dit soort potjes namelijk winnen als je naar die top 4 wil.”

Korfballeague: DOS’46 - KZ 18-20 (8-11). Scores: Jelmer Jonker 6, Max Malestein 6, Harjan Visscher 3, Kim Petersen 2, Nienke Hintzbergen.