Volledig scherm
Jelmer Jonker deelde in de malaise bij de nederlaag van DOS'46 tegen Blauw-Wit. © Wilbert Bijzitter

DOS'46 met nederlaag op weg naar kruisfinales

KORFBALDe korfballers van DOS’46 hebben alles behalve vertrouwen getankt in hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Blauw-Wit bleek in Nijeveen veel te sterk, 14-19.

Voor beide ploegen stond er niet al te veel meer op het spel. Blauw-Wit wist zich veilig en DOS’46 heeft zijn plekje in de kruisfinales al een poosje binnen.

Tegenstander PKC zal zich misschien rijk rekenen bij het kijken van de beelden van DOS’46 van deze wedstrijd. De Nijeveners kwamen moeilijk tot echt goede kansen en de scherpte in de afronding en in de verdediging was ver te zoeken. Zo scoorde Jelmer Jonker, normaal voor bijna elke verdediger ongrijpbaar, slechts driemaal.

Tot 9-10 in de tweede helft had DOS’46 nog wel uitzicht op een resultaat, maar na maar liefst zeven achtereenvolgende treffers van de Amsterdammers speelde DOS’46 een verloren wedstrijd. Trainer Pascal Zegwaard heeft twee weken de tijd om zijn ploeg op scherp te krijgen. Dan gaat DOS’46 in de jacht op een finaleplek op bezoek bij PKC.

Ereklasse A: DOS’46-Blauw-Wit 14-19 (6-8). Scores DOS’46: Harjan Visscher 4, Jelmer Jonker 3, Fenna de Jong 2, Nienke Hintzbergen 2, Jesse de Jong, Max Malestein, Kim Petersen.