Volledig scherm
Jelmer Jonker was de topscorer van DOS'46 tegen DVO. © Martijn Bijzitter

DOS'46 pakt bij DVO de broodnodige punten

KORFBALLEAGUENa drie nederlagen op rij is het DOS’46 weer eens gelukt de volle buit te pakken. Tegen een gehavend DVO speelde DOS’46 vanaf de eerste helft een gewonnen wedstrijd, al blijft het rendement in de aanval een groot zorgenkindje bij de Nijeveners.

Al op 2-2 zorgde DOS’46 voor het beslissende gaatje tegen DVO, dat kampte met een schorsing en een niet 100% fitte spits Gertjan Meerkerk. Via 2-6 en 6-10 was DOS’46 duidelijk de baas in Bennekom.

Na rust zorgden Jelmer Jonker en Leander Zwolle snel voor 6-12 , maar daarna zette DOS’46 de deur wagenwijd open voor een comeback. Niet zozeer door veel ruimtes weg te geven in de verdediging, maar vooral door zelf hele reeksen aan matige aanvallen te fabriceren. Door een combinatie van slappe passing, statisch aanvalsspel en een matige afronding bleef DOS’46 vanaf 8-15 geruime tijd zonder treffers. Pas toen DVO via 12-15 echt dichterbij kwam stelde Harjan Visscher orde op zaken.

Aanvoerder Jelmer Jonker schoot DOS’46 in de slotfase vervolgens op een onoverbrugbare 15-19 voorsprong. ,,We verliezen drie keer op rij, dan weet je dat de stemming wel wat minder is. Tegen een gehavend DVO moeten we gewoon winnen en daar hebben we ook de ploeg voor. In fases hebben we goed gespeeld, maar in de tweede helft stagneert het weer. Die 19 goals, dat is gewoon niet genoeg. Daar win je normaal gesproken niet veel wedstrijden mee. We krijgen er ook niet veel tegen, dat is dan wel positief. Je ziet dat iedereen van iedereen wint, er blijft dus zeker perspectief om mee te doen, maar dan moet het aanvallend wel beter.”

Korfballeague: DVO-DOS’46 15-19 (6-10). Scores DOS’46: Jelmer Jonker 7, Harjan Visscher 3, Max Malestein 3, Leander Zwolle 3, Kim Petersen, Nienke Hintzbergen, Geertje Hoekstra.

  1. Zwaar trainingskamp geeft Carlijn Achtereekte uit Lettele een goed gevoel richting NK allround
    PREMIUM

    Zwaar trainings­kamp geeft Carlijn Achtereek­te uit Lettele een goed gevoel richting NK allround

    Acht van de negen dagen tijdens het trainingskamp in Collalbo scheen de zon. De prachtige omstandigheden in Italië konden Carlijn Achtereekte wel bekoren, maar de zware trainingen misschien nog wel meer. ,,Zware blokken en lang trainen vind ik heerlijk, dan heb je minder tijd om na te denken.” Dit weekend hoopt ze tijdens het NK een ticket te bemachtigen voor het WK allround in Hamar.