Jelmer Jonker was de topscorer van DOS'46 tegen DVO.
Volledig scherm
Jelmer Jonker was de topscorer van DOS'46 tegen DVO. © Martijn Bijzitter

DOS'46 pakt bij DVO de broodnodige punten

KORFBALLEAGUENa drie nederlagen op rij is het DOS’46 weer eens gelukt de volle buit te pakken. Tegen een gehavend DVO speelde DOS’46 vanaf de eerste helft een gewonnen wedstrijd, al blijft het rendement in de aanval een groot zorgenkindje bij de Nijeveners.

 1. Sportagenda Zwolle: HHC gaat tweede plaats verdedigen, laatste kans Rouveen en heren SWOL tweemaal tegen koploper
  PREMIUM
  Sportagenda zwolle

  Sportagen­da Zwolle: HHC gaat tweede plaats verdedigen, laatste kans Rouveen en heren SWOL tweemaal tegen koploper

  Een enigszins rustig sportweekend, want in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal komt alleen Flevo Boys in actie. De ploegen in de tweede en derde divisie komen wel in actie, net als de teams in de lagere competities. Daarnaast gaat Landstede Hammers verder in de crossborder play-offs, terwijl er voor de heren van SWOL 1894 een dubbele ontmoeting met de koploper op het programma staat.
 2. Drentse zussen Hilbrands willen de lat bij Kwiek hoger leggen
  PREMIUM
  Handbal eredivisie

  Drentse zussen Hilbrands willen de lat bij Kwiek hoger leggen

  De afhankelijkheid van Drentse inbreng is al jaren groot in Raalte. Tijdens het oogstfeest Stöppelhaene komen er praalwagens uit Drenthe, bij de plaatselijke eredivisionist Kwiek is sterspeelster Daphne Luchies afkomstig uit Klazienaveen. Vanuit Oosterhesselen reizen de zusjes Hilbrands meermaals per week naar Salland. Zo ook afgelopen zaterdagavond, toen Kwiek een fraaie 38-29 zege op Volendam boekte.