Volledig scherm
Enthouiasme te over bij DOS'46, dat een punt verdiende tegen PKC. © Martijn Bijzitter

DOS'46 pakt goed punt met een nasmaakje

KORFBALLEAGUEHet is DOS’46 eindelijk weer eens gelukt om een resultaat te boeken tegen de korfbalelite van Nederland. PKC werd weliswaar op 26-26 gehouden, maar aan de Papendrechtse gelijkmaker zat wel een klein luchtje.

Zoals in zoveel topaffiches kon DOS’46 op basis van strijd goed meekomen met een tegenstander, die qua ervaring en in de breedte een stukje verder is. Eigenlijk liepen beide ploegen de hele wedstrijd bij elkaar in de pas.

In een flinke reeks van zes nederlagen tegen PKC, TOP, Fortuna, LDODK en KZ gaf steeds de ervaring van de topteams de doorslag in de slotfase. Dit keer was het juist DOS’46 dat in de eindfase een tik uitdeelde. Nienke Hintzbergen maakte in de laatste minuut de 26-25 en daarna onderschepte DOS’46 ook de tegenaanval van PKC. Uitgerekend bij het terugbrengen van de bal naar de aanval verloor Jelmer Jonker de bal, al leek daar een overtreding aan vooraf te gaan. Laurens Leeuwenhoek kon daardoor vrij aanleggen voor de puntendeling.

Hintzbergen hield er gemengde gevoelens aan over. ,,Ik had nooit gedacht dat ik teleurgesteld zou zijn na een 26-26 gelijkspel tegen PKC. Ik denk dat het een overtreding was, maar ja we moeten toch maar blij zijn met het resultaat.” Zo werd het ook een bijzondere avond voor Daniël Hulzebosch, de Nijeveense trainer van PKC. Hij hoefde niet met zijn team terug in de bus naar de Randstad, maar kon lopend naar zijn eigen huis.

Korfballeague: DOS’46 – PKC 26-26 (15-15). Scores DOS’46: Jelmer Jonker 8, Max Malestein 5, Nienke Hintzbergen 5, Harjan Visscher 4, Jesse de Jong 2, Fenna de Jong, Geertje Hoekstra.