Volledig scherm
Voor Pascal Frieswijk viel er weinig te genieten tegen LDODK en zijn familieleden Marloes en Julian Frieswijk. © Martijn Bijzitter

DOS'46 schiet niet met scherp in noordelijke derby

KORFBALDOS’46 heeft in de noordelijke derby een pijnlijke nederlaag geleden tegen LDODK. Ondanks een knappe opleving in de tweede helft kwamen de Drenten aanvallend scherpte tekort om een resultaat te halen (24-20).

In een echt derbysfeertje, waar het momentum heen en weer vloog en er met veel strijd werd geduelleerd, stond LDODK het grootste deel van de wedstrijd aan de goede kant van de score. Beide ploegen wisten elkaar verdedigend knap te ontregelen. Jelmer Jonker kreeg geen centimeter ruimte van André Zwart en Harjan Visscher werd door broer Erwin vol op de huid gezeten. Aanvallend wist alleen Geertje Hoekstra, structureel goed tegen haar oude club, zich met vijf treffers te onderscheiden.

In zijn totaliteit liet DOS’46 aanvallend in de afronding teveel liggen. Bijna geen enkele vrije bal of uitgespeeld klein kansje werd benut. LDODK liep snel uit naar 10-6 en 11-7, maar een knal van Harjan Visscher in het rustsignaal bracht de moraal een beetje terug.

In de tweede helft kwam DOS’46 met Max Malestein voor Leander Zwolle helemaal terug in de wedstrijd. Met een aantal snelle goals sloop de ploeg van Pascal Zegwaard dichterbij. Na de mooiste Drentse combinatie tussen Hoekstra en Kim Petersen lag het momentum na de 15-16 weer heel even bij DOS’46. LDODK had met Marloes Frieswijk en Marjolein Kroon echter meteen het antwoord klaar, waarna de Drentse storm zo plotseling ging liggen als die opgekomen was. Tegen het nog ongeslagen LDODK is een nederlaag geen schande, maar als DOS’46 nog echt iets wil in deze editie van de korfballeague dan zal het snel het vizier op scherp moeten krijgen.

Korfballeague: LDODK-DOS’46 24-20 (11-8). Scores DOS’46: Geertje Hoekstra 5, Nienke Hintzbergen 3, Marieke Klaver 2, Max Malestein 2, Pascal Frieswijk 2, Jelmer Jonker 2, Harjan Visscher 2, Leander Zwolle, Kim Petersen.