Volledig scherm
Enthousiasme bij de Grifte-side tijdens de eerste zaalwedstrijd van het seizoen. © Martijn Bijzitter

DOS’46 schiet uit de startblokken in korfballeague

KORFBALLEAGUEDOS'46 speelt in de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie niet tegen de sterke opponent. De Nijeveense ploeg grijpt die gelegenheid aan om tegen GG/IJskoude De Beste meteen een forse uitslag neer te zetten (26-15).

Het is echt nog geen rozengeur en maneschijn in De Eendracht bij de opening van het zaalseizoen. DOS'46 kan in de eerste helft nauwelijks afstand nemen van Groen Geel, want dat is de club die verborgen zit achter die opvallende sponsornaam. Pas in de tweede helft groeit de afstand, van 11-8 en 19-12 naar 26-15.

DOS'46 moet zichtbaar nog even zoeken na de nieuwe verhoudingen door het wegvallen van Fenna de Jong, die een week geleden de achillespees heeft afgescheurd. Ze wordt vervangen door Marieke Klaver, die net als Geertje Hoekstra, Nienke Hintzbergen en Kim Petersen veel tijd nodig heeft om de korf te vinden. Pas na 40 minuten komt door toedoen van Hintzbergen de eerste vrouwelijke score op het bord, de 15-9.

Ondanks het ontbreken van De Jong wil het team van coach Pascal Zegwaard in het zaalseizoen een gooi doen naar een plaats bij de beste vier teams, de play-offs. De winst tegen Groen Geel is daarvoor geen graadmeter. ,,Dit was een moetje‘’, zegt Zegwaard. ,,En dat is de volgende wedstrijd tegen Blauw Wit eigenlijk ook.’’

Korfballeague: DOS'46 - Groen Geel 26-15 (11-8). Scores: Jelmer Jonker 5, Harjan Visscher 4, Max Malestein 4, Nienke Hintzbergen 4, Marieke Klaver 3, Geertje Hoekstra 2, Pascal Frieswijk 2, Fardau de Boer, Leander Zwolle.