Volledig scherm
Opluchting in Nijeveen bij de verlossende overwinning van DOS’46. © Martijn Bijzitter

DOS'46 slaakt na tweede zege zucht van verlichting

KORFBALLEAGUEDOS’46 heeft in de onderste regionen van de korfballeague een verlossende zege geboekt op DVO (24-20). De Drenten kenden een flitsende start, maar zagen DVO in de tweede helft toch in de buurt komen.

Na zes duels tegen de topteams van Nederland regende het bij DOS’46 complimenten voor het vertoonde spel. Maar verder dan de twee punten, opgehaald in de eerste speelronde bij LDODK, was DOS’46 niet gekomen. En dus slaakte een volgepakte Eendracht na afloop onder een stampende beat toch vooral een enorme zucht van verlichting. ,,Dat kan ik niet ontkennen. Deze moesten we winnen, de spanning stond er vol op. Ik ben trots dat we de wedstrijd er dan zo uitslepen”, lachte trainer Pascal Zegwaard tevreden.

Zijn ploeg schoot uit de startblokken met drie doelpunten in anderhalve minuut. Nog indrukwekkender was het verdedigende werk van DOS’46. Zegwaard: ,,We dwongen ze tot het nemen van moeilijkere kansen.” DVO kwam voor rust maar tot vijf doelpunten. In het tweede bedrijf hield DOS’46 een veilige marge vast, al gierden de emoties door de zaal. DVO kwam van 18-8 terug tot 22-18, maar verder liet DOS’46 het niet komen.

De korfballeague maakt nu plaats voor de korfbalchallenge. DOS’46 kent in het Nederlands team een mooie afvaardiging. Leander Zwolle, Jelmer Jonker, Nienke Hintzbergen en Geertje Hoekstra komen in actie in Rotterdam. Harjan Visscher gaf zijn uitnodiging terug aan de bondscoach vanwege een slepende enkelblessure.

Korfballeague: DOS’46 - DVO 24-20 (12-5). Scores DOS’46: Harjan Visscher 7, Jelmer Jonker 6, Max Malestein 4, Geertje Hoekstra 3, Fenna de Jong 2, Kim Petersen, Leander Zwolle.
Stand: Fortuna 7-12, PKC 7-12, TOP 7-11, Blauw Wit A. 7-10, LDODK 7-8, KZ 7-7, DOS'46 7-4, KCC 7-2, Deetos 7-2, DVO 7-2.