Volledig scherm
Pascal Zegwaard boekte een overwinning met DOS’46. © Martijn Bijzitter

DOS’46 sluit schoolreisje goed af

KORFBALDOS’46 heeft tegen Tempo weer een horde genomen op weg naar de kruisfinales van de veldkorfbalcompetitie. De Drenten trokken de zege in de tweede helft op basis van werklust over de streep.

,,Het leek wel een schoolreisje”, keek trainer Pascal Zegwaard vanuit de spelersbus terug op de lange dag. ,,We stapten met de selectie om 9.00 uur ’s ochtends al in om met het tweede naar Capelle aan den IJssel te gaan. Daarna door naar Tempo. Dan verwacht ik niet dat ze de pannen van het dak spelen.” 

Na een gelijkopgaande eerste helft (7-7) werd duidelijk dat strijd in Alphen aan den Rijn een belangrijke pijler zou zijn voor succes. Zegwaard: ,,Zij trekken op wilskracht alles uit de kast. Het komt dan op mentale weerbaarheid aan of je daar partij aan kan bieden. Ik ben er trots dat we dat hebben laten zien. Maar mooi was het niet, het was meer harken.” 

Dankzij goals van Jelmer Jonker en Jesse de Jong kwam DOS’46 op 11-15, maar daarmee was de partij nog niet gespeeld. ,,Zij kwamen al snel weer terug en we moesten veel krachten aanspreken om in de slotfase een klein gaatje vast te houden.” Volgende week ontmoet DOS’46 AW.DTV. ,,Als we wat willen dan moeten we die in ieder geval winnen. Daarna kijken we verder.”

Ereklasse A: Tempo - DOS’46 15-17 (7-7). Scores DOS’46: Jelmer Jonker 6, Harjan Visscher 3, Kim Peters 3, Fenna de Jong 2, Max Malestein, Jesse de Jong, Nienke Hintzbergen.