Elf doelpunten produceerde Harjan Visscher tegen Blauw Wit, en nog won DOS'46 niet.
Volledig scherm
Elf doelpunten produceerde Harjan Visscher tegen Blauw Wit, en nog won DOS'46 niet. © Martijn Bijzitter

DOS'46 verspeelt al vroeg in het seizoen het eerste punt

KORFBALLEAGUEDe korfballers van DOS’46 zijn met een kleine kater de bus ingestapt richting Nijeveen. De ploeg van Pascal Zegwaard verzuimde écht afstand te nemen van Blauw-Wit en zag twee seconden voor het einde de gelijkmaker binnenvallen 27-27.

Vooraf verwachtte Zegwaard weinig problemen tegen Blauw-Wit, dat dit seizoen na een aantal wijzigingen in het team al blij is met handhaving. De ploegen bleken echter beter aan elkaar gewaagd dan voorspeld. In de openingsfase kwamen beide teams nog moeizaam op gang met slechts zes doelpunten in elf minuten. Vanaf 8-8 pakte DOS’46 een eerste gaatje naar 8-11 en later naar 11-14 en 12-15, maar de Amsterdammers, met onder anderen Gerald van Dijk dit seizoen weer op het oude nest, bleven knokken.

Steeds bleef het gaatje maximaal drie doelpunten en kon Blauw-Wit aan het elastiek blijven hangen; 17-20 werd 20-20, 20-22 werd 22-22 en steeds moest DOS’46 opnieuw beginnen. Door een paar snelle goals van Harjan Visscher leek Blauw-Wit op 24-27 dan toch gekraakt. De Drenten konden de laatste zeven minuten echter geen bal meer maken en in de laatste twee minuten richtte de thuisploeg zich geweldig op met twee rake afstandsschoten en de gelijkmakende doorloopbal in de zoemer. Een bittere pil voor DOS’46 dat volgende week in eigen hal de titelfavoriet TOP ontvangt.

Korfballeague: Blauw-Wit - DOS'46 27-27 (9-11). Scores: Harjan Visscher 11, Jelmer Jonker 5, Leander Zwolle 3, Marieke Klaver 2, Nienke Hintzbergen 2, Geertje Hoekstra 2, Kim Petersen 2.