Volledig scherm
DOS'46, met Fenna de Jong in balbezit, had na een aarzelende start geen problemen met AKC/Luma. © Orange Pictures/Erwin Goossens

DOS’46 zet Supercup in de prijzenkast

KORFBALDOS’46 heeft zondag bij de ouverture van het korfbalseizoen een nieuwe prijs toegevoegd aan de collectie. In de achtste editie van de Supercup, waarin de veldkampioen van België het opneemt tegen die van Nederland, liet DOS’46 in Antwerpen weinig heel van AKC/Luma (12-25).

In de nog prille historie van de Supercup wist er nog geen enkele Belgische club voor een stunt te zorgen. AKC/Luma mocht op zijn eigen nieuwe accommodatie alleen na een 2-0 voorsprong in de eerste vijf minuten even hopen op dat unicum. ,,We moesten duidelijk wennen aan de Belgische arbitrage. Bij harde acties naar binnen gaven zij al snel een strafworp. Zo kwamen we dus al snel 2-0 achter, maar we konden daar al snel beter mee omgaan’’, zag trainer Pascal Zegwaard.

In de volgende vijf minuten werden de krachtsverschillen echter heel duidelijk, 4-7. Na een ruststand van 6-15 kon DOS’46 op zijn gemak zijn eerste prijs van het nieuwe seizoen ophalen. ,,Ja, het is een mooie beker. En een prijs is een prijs en die tellen nu eenmaal. Over een paar jaar weet niemand meer dat het geen spannend potje was, maar die beker staat wel achter onze naam.”

Supercup: AKC/Luma - DOS’46 12-25 (6-15). Scores: Harjan Visscher 5, Jelmer Jonker 5, Fenna de Jong 4, Kim Petersen 3, Geertje Hoekstra 2, Nienke Hintzbergen 2, Max Malestein 2, Leander Zwolle, Wouter Neutel.