Douwe Macaré uit Zutphen heeft zich in Sao Paulo geplaatst voor de kwartfinale van het WK skateboarden.
Volledig scherm
Douwe Macaré uit Zutphen heeft zich in Sao Paulo geplaatst voor de kwartfinale van het WK skateboarden. © Angelo Blankespoor

Douwe Macaré uit Zutphen in kwartfinale WK skateboarden

Douwe Macaré staat op het WK skateboarden in de kwartfinale. In een veld van liefst 101 deelnemers moest de Zutphense skateboarder donderdag in de Braziliaanse miljoenenstad Sao Paulo bij de beste 21 eindigen. Dat lukte de kersverse Nederlands kampioen, die zeer knap 13de werd.

In een met name door Aziaten en Amerikanen gedomineerde sport, leek het voor Macaré een te moeilijke opgave om zich in de wereldtop te nestelen. De Nederlandse titel van afgelopen weekend (ondanks val) en het optreden in de kwalificatie, lieten echter zien dat hij misschien wel veel meer in zijn mars heeft dan voorheen gedacht. 

Moeilijkste trucs

,,Ook vandaag ben ik weer gevallen, maar het gaat er niet om dat je drie minuten foutloos bent. Je moet de moeilijkste trucs doen, en ze dan het liefst in twee pogingen goed landen. Dat is wat ze willen zien. Een jurylid zei ook dat de algehele niveau wat ik liet zien top was, ondanks mijn valpartijen.”

Vrijdag kan Macaré zich plaatsen voor de halve finale, waarin 36 skaters in actie komen. Eindigt de skateboarder nog een keer in de top 20, dan plaatst hij zich.