Net als drie dagen eerder tegen Orion (foto), konden Jeroen Rauwerdink en Dynamo zaterdag weer juichen in de eredivisie. De koploper zette nummer laatst Zaanstad snel met 3-0 opzij.
Volledig scherm
Net als drie dagen eerder tegen Orion (foto), konden Jeroen Rauwerdink en Dynamo zaterdag weer juichen in de eredivisie. De koploper zette nummer laatst Zaanstad snel met 3-0 opzij. © Wout van Zoeren

Duel met Zaanstad is voor Dynamo ‘warming-up’

volleybalZonder zich overmatig in te spannen zette Dynamo in de eredivisie ook hekkensluiter Zaanstad met 3-0 opzij. Voor de Apeldoorners de perfecte opmaat richting de eerste confrontatie in het Europese bekertoernooi van woensdag met Polonia London.

Dynamo gunde Zaanstad zaterdag geen set en liet de Noord-Hollanders bovendien niet eens boven de twintig punten per set komen. Met 25-12, 25-19 en 25-15 werd het krachtsverschil tussen het noordelijke en het zuidelijke puntje van de eredivisie weer eens pijnlijk duidelijk.

De wedstrijd stond dan ook vooral in het teken van warm draaien voor woensdag. Coach Redbad Strikwerda gunde op Seain Cook (lichte schouderblessure) en Jeffrey Klok na al zijn spelers minuten. Dat gold ook voor Mike van Cooten, de man uit het tweede team die tegenwoordig bijna als vaste prik op de bank zit bij het eerste.

Alterno

Alterno slaagde er in de eredivisie bij de vrouwen niet in om koploper Eurosped een set af te snoepen. In de eerste doorgang (8-10) en de derde (4-7) was er wel een vroege voorsprong voor de ploeg van trainer William Klaver, maar het kwaliteitsverschil tussen de twee teams gaf de doorslag. Met 25-17, 25-18 en 25-14 kwam Alterno in geen enkele set in de buurt van een stunt. ,,Toch lieten we misschien wel het beste spel tot nu toe zien’’, vond coach Klaver. ,,Maar ja, zelfs als wij heel goed zijn, moet Eurosped een slechte dag hebben, willen wij van ze winnen. Uiteindelijk kwam de kwaliteit van Eurosped gewoon bovendrijven. Ik ben vooral blij dat we ervoor gevochten hebben.’’