Bo Duteweert (3) gaat een rentree maken bij Dynamo.
Volledig scherm
Bo Duteweert (3) gaat een rentree maken bij Dynamo. © Peter Donderwinkel

Duteweert trekt weer tenue van Dynamo aan, Dommerholt vertrekt

VOLLEYBALDe selectie van de Dynamo-vrouwen krijgt verder vorm. Bo Duteweert komt terug naar Apeldoorn, waar Lieke Dommerholt vertrekt. Nikky ter Harmsen en Joyce Wassen blijven behouden voor het topdivisie-team van volleybalcoach Michael Beugelsdijk.

De rentree van passer-loper Duteweert (20) uit Raalte komt er na een jaar zonder volleybal. ,,Ik had het nodig om er een jaartje tussenuit te zijn. Maar het begon na een tijdje al te kriebelen. De interesse vanuit Dynamo kwam op het juiste moment en ik hoefde dan ook niet lang na te denken. Ik ben namelijk nu een stuk volwassener en in de nieuwe ambities kan ik me uitstekend vinden.”

Terug naar Avior

Tegenover de komst van Duteweert staat het afscheid van spelverdeelster Dommerholt (24), die na vier jaar teruggaat naar Avior in Deventer. Dommerholt kan haar werk moeilijk combineren met een uitgebreid trainingsschema. 

Wassen (31, passer-loper) en Ten Harmsen (25, libero) blijven nog een jaar aan Dynamo verbonden. Eerder maakte de Apeldoornse club al bekend dat Caya van Cooten, Melissa Rouw, Lianne Sonneveld, Heleen van der Heijden, Yolenthe van Heck, Kelly van de Haar en Lisanne Samsom de club trouw blijven. Lotte Leukenhaus doet een stapje terug en kiest mogelijk voor het tweede, terwijl Susan Schut vertrekt naar eredivisionist Zwolle.