Benthe Wismans verruilt Alterno voor Dynamo.
Volledig scherm
Benthe Wismans verruilt Alterno voor Dynamo. © Wout van Zoeren

Dynamo Apeldoorn strikt Wismans en Leusveld

VOLLEYBALBenthe Wismans en Jasmijn Leusveld spelen komend seizoen in Apeldoorn. De volleybalsters hebben gekozen voor de selectie van Dynamo.

Wismans maakt de overstap vanuit de hoofdmacht van de ‘groene’ buren van Alterno naar het ‘gele’ Dynamo. Als diagonaal werd ze met WSV uit Warnsveld kampioen in de eerste divisie, speelde een jaar topdivisie en vertrok naar eredivisionist Alterno. Bij Dynamo wordt de 20-jarige Wismans passer-loper. ,,Ik heb de keuze voor Dynamo gemaakt omdat dit een nieuwe uitdaging is om mezelf te ontwikkelen op een nieuwe positie, met een leuk team en met goede faciliteiten.”

Jasmijn Leusveld pakt na een 'sabbatical' van een jaar de volleybaldraad weer op.
Volledig scherm
Jasmijn Leusveld pakt na een 'sabbatical' van een jaar de volleybaldraad weer op. © Kevin Hagens

Spelverdeelster Jasmijn Leusveld ging via Spiker en Alterno naar WSV. Na een jaar zonder volleybal trekt de 27-jarige Eerbeekse de volleybalschoenen weer aan. ,,Bij Dynamo wil ik het beste van mezelf laten zien en opnieuw wedstrijdspanning ervaren. In een mooi team kan ik mijn ervaring overbrengen op de jeugd, om samen gericht naar een doel te werken.”

Dynamo neemt afscheid van Noa de Bruin, van wie nog niet bekend is waar ze volgend seizoen actief is. De selectie van de Apeldoornse vrouwen telt nu twaalf volleybalsters. Op een speelster voor de middenas na, is de groep voor komende jaargang rond.