Volledig scherm
Dynamo-speler Rik van Solkema (r) staat op zijn post om een inzet van Orion-speler Jelle Hilarius te pareren. © Wout van Zoeren

Dynamo dendert door in de eredivisie

volleybalEr staat op het moment geen maat op Dynamo. In de eredivisie maakt de volleybalploeg uit Apeldoorn de dienst uit. Daar kon ook landskampioen Orion woensdagavond niets aan veranderen: 3-0.

Voor Dynamo – dat een paar weken terug al de koppositie greep in de eredivisie – smaakte de revanche zoet. In de eerste twee officiële wedstrijden van dit seizoen hadden de Apeldoorners nog hun meerdere moeten erkennen in de Doetinchemse landskampioen. Vooral de verloren strijd om de Supercup (3-2) deed pijn. In die wedstrijd liet Dynamo matchpoints liggen.

Snelle voorsprong

Daarvan was woensdag in de Dynamo Arena geen sprake. De ploeg van coach Redbad Strikwerda nam al snel een voorsprong van vijf punten en dat bleek ruimschoots voldoende om het geplaagde Orion – ondanks een paar foutservices - in de eerste set van zich af te houden. Seain Cook sloeg het beslissende punt binnen voor 25-22.

Strikwerda zag begrijpelijkerwijs geen reden zijn formatie aan te passen voor de tweede doorgang. Jeroen Rauwerdink, Rik van Solkema, Freek de Weijer, Maikel van Zeist, Nico Manenschijn, Jeffrey Klok en Cook bleven allemaal staan. Collega-coach Martijn van Goeverden van Orion had intussen al flink doorgewisseld. De Doetinchemmers pikten in de tweede set beter aan bij Dynamo, maar moesten ook die afstaan: 25-23.

Verlost

In de derde doorgang mocht Orion even van een voorsprong proeven. Het was van korte duur. Binnen no-time had de ploeg van Strikwerda alweer een marge van zes punten te pakken. Er was geen houden aan voor Orion, dat op 25-17 uit het lijden werd verlost.