Volledig scherm
Nico Manenschijn en Sjors Tijhuis zetten namens Dynamo een blok in de wedstrijd tegen VoCASA. © Wout van Zoeren

Dynamo is op weg naar de koppositie

volleybalDynamo volbracht zaterdagavond met succes het eerste deel van de dubbele opdracht dit weekeinde: twee keer winnen en de koppositie grijpen in de eredivisie. De Apeldoornse volleybalformatie versloeg zaterdag na een achterstand in eigen huis VoCASA met 3-1.

Tegen de nummer voorlaatst van de eredivisie - het Nijmeegse VoCASA sprokkelde pas drie punten - had Dynamo het alleen in de eerste set lastig. Ondanks een vroege voorsprong ging die set met 21-25 naar de bezoekers. Daarna herpakte Dynamo zich. VoCASA worstelde zich niet meer onder de Apeldoornse servicedruk uit en setstanden van 25-12, 25-17 en 25-19 waren uiteindelijk overduidelijk. ,,Drie punten gepakt en wat geleerd. Dat is de winst van vandaag’’, zei Strikwerda, die verder niet zoveel woorden aan de wedstrijd wenste vuil te maken. ,,In dit soort wedstrijden krijgen we geen weerstand.’’

Als Dynamo zondagmiddag het restant van de op 12 oktober gestaakte wedstrijd bij ZVH met 3-0 of 3-1 wint, neemt het waarschijnlijk op basis van onderling resultaat de koppositie over van Lycurgus.

Beginopstelling Dynamo: Rauwerdink, Berkhout, Tijhuis, Van Zeist, Manenschijn, Cook; Klok.