Volledig scherm
Dynamo (hier op archiefbeeld tegen VoCaSA) had ook aan SSS geen kind en won zaterdag met 0-3 in Barneveld. Donderdag spelen de Apeldoorners weer Europees tegen Polonia London. © Wout van Zoeren

Dynamo peuzelt SSS snel op

volleybalVoor de volleyballers van Dynamo was het competitieduel met SSS het prima tussendoortje om scherp te blijven richting de Europese uitwedstrijd van donderdag in Londen. In Barneveld werd met 0-3 gewonnen.

Dynamo hoefde zich - zoals enigszins verwacht - niet of nauwelijks in te spannen om bij SSS de elfde opeenvolgende zege op te halen. Zelfs het feit dat een aantal basisspelers werd gespaard bracht daar geen verandering in. De tegenstander uit Barneveld had vooral in de eerste set niets in te brengen (9-25). Daarna kreeg Dynamo wel iets meer weerstand, maar veel had het niet om het lijf. In beide gevallen pakte de ploeg van coach Redbad Strikwerda richting de big points een marge die niet meer werd weggegeven: 19-25 en 17-25.

Rik van Solkema en Sjors Tijhuis kroonden zich met dertien gemaakte punten tot topscorers van de partij. Jeroen Rauwerdink, Renzo Verschuren en Bram Langevoort deden met acht punten ook een goede duit in het zakje.

Vrouwen

De vrouwen van Dynamo kwamen tegen subtopper Utrecht niet verder dan het winnen van de tweede set. Dat gebeurde heel ruim (15-25), alleen had Utrecht wel al met 25-11 de eerste doorgang binnen gehengeld. De wisselvalligheid die Dynamo in wedstrijden kenmerkt zette zich door in de derde set. Die ging weer met 25-19 naar de thuisploeg. Dynamo zette alles op alles om minimaal een punt uit het vuur te slepen in de Domstad, maar moest op 27-25 in de vierde set capituleren.