Caya van Cooten - scorend tegen VCN - blijft een jaar langer verbonden aan Dynamo.
Volledig scherm
Caya van Cooten - scorend tegen VCN - blijft een jaar langer verbonden aan Dynamo. © Maarten Sprangh

Dynamo: Van Cooten blijft, Schut en Leukenhaus gaan

VOLLEYBALBij de volleybalsters van SV Dynamo vallen de beslissingen met het oog op het aanstaande seizoen. Caya van Cooten blijft behouden voor de club, waar Susan Schut en Lotte Leukenhaus een andere keuze hebben gemaakt.

Van Cooten (23) uit Raalte heeft na een periode van afwegen gekozen voor een langer verblijf bij Dynamo. ,,Ik kijk uit naar een seizoen waarbij we meteen vanaf de start bovenin mee kunnen doen en strijden om de podiumplaatsen’’, stelt de passer-loper, denkend aan een nieuw seizoen in de topdivisie.  ,,Caya is een speelster die het verschil kan maken tussen het spelen van leuke wedstrijden en het winnen van topwedstrijden”, zegt coach Michael Beugelsdijk enthousiast.

Daar staat wel het afscheid van twee speelsters tegenover. Dynamo ziet diagonaal Susan Schut (17) vertrekken naar Regio Zwolle Volleybal, in de eredivisie. ,,Wanneer dit soort kansen voorbij komen gaan wij het talent ook niet in de weg staan. Voor Susan is dit een geweldige kans’’, weet Beugelsdijk.

Lotte Leukenhaus heeft besloten een stap terug te doen na vier seizoenen in het eerste van Dynamo. De midspeelster kan haar werk - grotendeels in de Randstad - lastig combineren met volleybal op topniveau. Club en speelster willen bekijken of een samenwerking in Dynamo 2 mogelijk is.