Volledig scherm

Einde bekertoernooi voor Columbia

APELDOORN - Het bekeravontuur voor Columbia is voorbij. De Apeldoornse voetbalvereniging redde het zaterdagmiddag op Sportpark De Winkewijert, niet tegen het tweede van DVS’33 uit Ermelo. Om de volgende ronde te bereiken, had de thuisploeg alleen aan een overwinning genoeg. Het werd uiteindelijk een 1-2 nederlaag.

In de eerste helft opende Lars van Wetering op een pass van Vinh-Dat Ly in de 11eminuut de score voor DVS’33 (0-1). De gasten uit Ermelo zaten hierdoor meteen op rozen, aangezien ook een gelijkspel in hun voordeel zou zijn. De spanning kwam terug in de wedstrijd toen in de 30e minuut een vrij gemakkelijk gegeven strafschop door Columbia spits Maxime Koutamey koelbloedig werd benut (1-1).

Hoewel de ploeg uit Ermelo lange tijd het betere van het spel had, duurde het tot medio 2e helft voordat het veldoverwicht ook in de score tot uitdrukking kon worden gebracht. Het was wederom Lars van Wetering die, middels een van richting veranderde vrije trap, de 1-2 eindstand op het scorebord bracht.

Beker
Columbia – DVS’33 Ermelo 2: 1 – 2 (1 – 1) 11. Lars van Wetering (0 – 1), 30. Maxime Koutamey (1 – 1), 66. Lars van Wetering (1-2).