Volledig scherm
Rachid Boughalab, hier rechts op archiefbeeld te zien, verloor met Futsal Apeldoorn van HV/Veerhuys. © W Vzoeren

Einde thuiszegereeks Futsal Apeldoorn

Er is een eind gekomen aan de zegereeks van de Apeldoornse zaalvoetballers. In eigen huis werd vrijdagavond met 3-4 van tegenstander HV/Veerhuys verloren.

In een zeer dynamische wedstrijd waarin Futsal Apeldoorn het veldoverwicht had, waren er maar drie minuten zuivere speeltijd nodig om de Apeldoorners op de knieën te krijgen. De aansluitingstreffer van Reza Ngarigota kwam te laat. In de slotseconden wist hij Stan Vertelman nog te passeren, maar het eindsignaal na zijn doelpunt liet zijn ploeg puntloos achter.

“Zeer jammer, als je ziet dat wij 75% balbezit hadden en verreweg de meeste kansen. Veerhuys was vele malen effectiever dan dat wij waren. Na de 0-1 van HV/Veerhuys groeven wij ons in terwijl we veel meer de goal op hadden moeten zoeken. Het is nu zaak dat we uit dit duel lering trekken en ons richten op de uitwedstrijd tegen Tigers in Roermond,” aldus trainer Mohammed Bouta.

Alle Apeldoornse doelpunten vielen in de tweede helft. Na de pauze waren naast Ngarigota Adem Kocak en Redouan Hazzat trefzeker voor Futsal Apeldoorn. Door dit verlies kelderen de zaalvoetballers naar een achtste positie op de ranglijst, waar ze in punten op gelijke hoogte staan met de aankomende tegenstander Tigers uit Roermond.