Volledig scherm

EK ver weg voor beachvoetballers

SANXENXO - De Nederlandse beachvoetballers hoeven voorlopig niet na te denken over EK-deelname. Tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd in het Spaanse Sanxenxo was Tsjechië nipt te sterk (3-2).

De formatie van de Zwolse bondscoach Sillie Diluru kwam na zeven minuten spelen op achterstand door een eigen doelpunt van Maurice Kampman. Niet veel later werd het zelfs 2-0 voor de Tsjechen, al had dat doelpunt niet goedgekeurd mogen worden. Filip Vyhnal sloeg de bal namelijk met zijn hand in eigen doel.

Toen Wesley Donkers en Rick Donker (fraaie omhaal) de schade weer beperkten tot 2-2, leek Oranje in staat om er zelfs met de winst vandoor te gaan. Maar toen was daar Martin Chalupa, die kort na de treffer van Donker voor de winnende tekende. Daardoor is deelname aan het Europees ineens heel ver weg voor de Nederlandse selectie, waar ook Michael Wolf van Pelikaan Beachsoccer deel van uitmaakt.

In de kwalificatie speelt Oranje ook nog tegen Noorwegen. Die wedstrijd is zaterdag. De poulewinnaar mag naar het EK beachsoccer, in augustus op de Italiaanse stranden.