Volledig scherm
Maarten Niers in balbezit namens KVZ, dat een benauwde zege boekte tegen Rheko. © Patrick van Gemert

Ella de Maag bezorgt KVZ benauwde zege

KORFBALIn een zinderend korfbalduel, waarin KVZ en Rheko vrijwel gelijkwaardig waren en beurtelings de leiding namen, ging de Zutphense vereniging met een benauwde 16-15 zege aan de haal.

De zwaarbevochten zege was grotendeels op het conto te schrijven van invalster Ella de Maag. Direct na rust verspeelden haar ploeggenoten een 9-8 voorsprong en leken de bezoekers de pot naar zich toe te trekken. Bij een 9-11 achterstand bracht Erik Wolsink de wisselspeelster binnen de lijnen. De korfballegende had het goed gezien. De Maag scoorde vier keer en leverde daarmee een cruciale bijdrage aan de ietwat gelukkige overwinning.

,,Dat ik viermaal scoorde is niet zo belangrijk”, verklaarde de bescheiden schutter. ,,Natuurlijk is het leuk om te scoren en van waarde te zijn voor je team. Dat we gewonnen hebben, is echter veel belangrijker. We hebben vijf dames en vijf heren. Daar kunnen er maar vier van in de basis staan. We rouleren, dus dat is helemaal niet erg. Integendeel. Doordat we kunnen wisselen, kunnen we ook veel variëren. Dat leverde ons vandaag de winst op.” 

Dat KVZ zo moeilijk los kon komen van de concurrent had te maken met de slimme tactiek van de ploeg uit Rheden. ,,Doordat zij goed van achteren verdedigden, konden wij ons geliefde spel vanuit de rebound niet spelen. Dat we toch gewonnen hebben, geeft de potentie van ons team aan. In de breedte zijn we heel sterk en we hebben veel spelers die kunnen scoren. Met zijn allen willen we voor het kampioenschap gaan.”

2D: KVZ – Rheko 16-15 (9-8). Scores KVZ: Sam Severein 5, Ella de Maag 4, Imke Wiltink 2, Maarten Niers 2, Stefan Vogd, Rick de Jong, Guy Severein.