Volledig scherm
Emma Oosterwegel, goed voor zilver bij het speerwerpen. © Belga/Jasper Jacobs

Emma Oosterwegel goed voor NK-zilver bij het speerwerpen

NK ATLETIEKEmma Oosterwegel heeft op het NK in Den Haag beslag weten te leggen op een zilveren medaille bij het speerwerpen. De atlete van Daventria bereikte in haar vierde poging een afstand van 52.46 meter.

Hiermee moest Oosterwegel alleen Anouk Vetter voor zich dulden, die eveneens in poging nummer vier de speer naar 55.20 meter wierp.

Oosterwegel evenaarde met haar verste worp niet haar beste prestatie. In mei wierp ze de speer in Vught nog over een afstand van 54.36 m. Het zilver voor Oosterwegel is het eerste eremetaal op het NK voor de atletiekploeg uit Deventer.

Meerkamp

Bij de meerkamp voor de mannen gaat Eelco Sintnicolaas na de eerste dag aan de leiding met 3877 punten. De atleet van AV’34 wordt gevolgd door Lauri Hulleman (Daventria) op plaats drie, 3555 punten. Lars Woudenberg (eveneens AV’34) staat momenteel vierde met 3501 punten.

Sintnicolaas won de 110 meter sprint (11.11 seconden) en het verspringen (7.22 meter) en werd tweede bij het kogelstoten met een afstand van 13.97 meter. Bij het hoogspringen bleef hij steken op 1.88 meter (vijfde) en het laatste onderdeel van de dag, de 400 meter, sloot hij af met een derde plaats (51.38 seconden).