Volledig scherm
Sportpark Molenbeek van vv Heerde. © Peter Luchtenberg

Epe en Heerde verbolgen over voorlopige competitie-indeling

Heerde/Epe – De voorlopig competitie-indeling is niet warm onthaald bij vv Heerde en sv Epe. De zondagclubs uit beide gemeenten zijn ingedeeld in de KNVB-regio Noord 3D en moeten in plaats van de traditionele uitwedstrijden in de omgeving Apeldoorn en Salland nu richting oorden als Ruinen en Dwingeloo.

,,Dit kwam als een mokerslag bij heldere hemel binnen,’’ reageerde Heerde-bestuurslid Rein van Leeuwen. De Heerdenaar is dan ook ‘not amused’ met de voorlopige indeling, want het gaat de club klauwen met geld kosten. ,,De bushuur gaat nu veel hoger liggen en daarnaast wordt de kantine- opbrengst minder. Er zullen hier veel minder mensen komen,’’ somde Van Leeuwen op. In Epe kwam het bericht van de KNVB ook keihard binnen. Epe-voorzitter Henk Palm refereerde aan een vergelijkbare indeling in de clubhistorie. ,,25 jaar geleden speelden wij in de eerste klasse en toen werden wij ook ineens ingedeeld in de regio Noord. Dat heeft ons toen €12.000 – €15.000 gekost. Daar hebben wij toen nog jaren last van gehad,’’ sprak Palm.

Een ander aspect dat zal gaan verdwijnen op de Veluwe zijn de regionale derby’s . De wedstrijden tegen Vaassen en de Apeldoornse clubs zullen met deze indeling van het toneel verdwijnen. Van Leeuwen vermoedt dat Epe wel in de competitie is gebleven om Heerde tegemoet te komen met de indeling. Epe mag zich volgend seizoen in ieder geval kronen tot kilometerkampioen in Noord 3D, de club ligt namelijk het zuidelijkst van alle verenigingen. ,,Geografisch gezien komen Wijhe’92 en Lemelerveld eerder in aanmerking voor deze competitie’’, merkte Palm op.

Naast de regionale derby’s wordt Heerde ook nog een weerzien met Gerrit Brouwer ontnomen. De trainer begint komend seizoen bij Witkampers uit Laren na een tijdperk van vier seizoenen bij Heerde. ,,Dat is natuurlijk erg jammer, want dat zijn altijd mooie wedstrijden tegen een voormalig trainer,’’ aldus Van Leeuwen. Beide clubs gaan binnenkort met de KNVB om de tafel om hun onvrede te uiten over de voorlopige competitie-indeling. Epe-voorzitter Palm beaamt dat het lastig zal worden om wat te bewerkstellingen. ,,Maar als je niets doet, wordt je volgend seizoen zo weer ingedeeld in deze klasse,’’ aldus een verbolgen Palm.

Voorlopige competitie-indeling:

Derde klasse B:

Albatross, Columbia, Eerbeekse Boys, Heeten, Lemelerveld, Lochem, Overwetering, TKA, Turkse Kracht, Twenthe, Vaassen, Warnsveldse Boys, Wijhe, Witkampers.

Derde klasse D:

Dedemsvaart, DIO Oosterwolde, Dwingeloo, Epe, Heerde, HODO, FC Oldemarkt, Ruinen, Stanfries, Steenwijk, Steenwijker Boys, Trinitas, Zuidwolde, SV Zwolle.