Erik Groen (l) en teamgenoot Ian Schumacher pakken belangrijke UCI punten in Turkije.
Volledig scherm
Erik Groen (l) en teamgenoot Ian Schumacher pakken belangrijke UCI punten in Turkije. © eigen foto

Erik Groen rijdt op podium in Turkije

MountainbikeMountainbiker Erik Groen uit Apeldoorn is in Alanya, Turkije, op het podium geëindigd in een vierdaagse etappekoers. Als bonus pakte de renner van het Stappenbelt Specialized Racingteam een tas vol belangrijke UCI punten mee naar huis.

Groen was, na zijn derde plek in de eerste etappe en een mislukte tweede etappe waarin hij veel punten verloor, dik tevreden met de winst in de laatste etappe. ,,Het ging als vanouds. Ik kende door die slechte tweede dag toch wat twijfels. Vandaag reden we echter een cross country wedstrijd en dat is toch meer mijn terrein. Door te winnen weet ik dat ik goed bezig ben geweest deze winter”. 

De tweede dag was door zware regenval ingekort tot een sprint bergopwaarts. ,,Er stond beneden een rivier aan water waar we doorheen moesten. Ik was ook alles van warm gefietst. Bergopwaarts was het glibberen en glijden. De anderen deden dat heel wat beter”. 

Vandaag was het parcours van 4.7 kilometer ook lastig te berijden. ,,Het was de eerste vier ronden vooral aftasten hoe iedereen er voor stond. Toen heb ik het initiatief genomen en heb de boel op de kant gezet. Alleen een Rus kon volgen. Juist toen ik me opmaakte voor een zware finale, maakte hij een stuurfout waardoor ik solo naar de finish kon. Prachtig. Ik werd toch nog derde in het eindklassement en dat levert veel UCI punten op, de doel van deze reis”.