Voormalig aanvoerder Desiree Kochen verdween dit seizoen uit het team van Exakwa.
Volledig scherm
Voormalig aanvoerder Desiree Kochen verdween dit seizoen uit het team van Exakwa. © Marco Spelten

Exakwa en coach Nieuwenhuizen zijn na één jaar klaar met elkaar

KORFBALPiet Nieuwenhuizen heeft waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Exakwa gecoacht. De trainer uit Wolvega en de korfbalclub uit Lelystad gaan na één seizoen alweer uit elkaar. Alleen als de competitie wordt uitgespeeld komt Nieuwenhuizen nog in actie. Maar daar rekent niemand op.

Nieuwenhuizen (60) bracht Exakwa zowel op het veld als in de zaal naar de subtop van de tweede klasse. Maar helemaal onverwacht komt de scheiding tussen club en trainer niet. Tijdens het seizoen was er behoorlijk verloop in de selectie. Zo maakten vaste waardes Jorn Brandsma en Desiree Kochen de laatste weken al geen deel meer uit van de selectie. ,,Ik wilde werken aan een gezonde cultuur binnen de vereniging. Ik heb me daarbij altijd gesteund gevoeld door de technische commissie. Ik wens iedereen bij Exakwa dan ook het beste voor de toekomst”, reflecteert Nieuwenhuizen. 

Frisse wind

Voorzitter Sjoerd Spanjer kijkt positief terug.,,Zijn manier van trainen en coachen, daar moesten we aan wennen. Maar we zijn dankbaar voor de frisse wind die hij heeft gebracht. Als vereniging kwamen we erachter dat we niet meer voor honderd procent op één lijn zitten. Dan neem je afscheid van elkaar, al is het in deze tijd natuurlijk dan wel heel abrupt afgelopen. Maar dat is deze coronacrisis natuurlijk maar een kleinigheid.”

  1. Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien
    PREMIUM
    VIDEO

    Apeldoorn­se tienkamper Eelco Sintnico­laas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien

    De Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas (33) vertoeft tijdens de coronacrisis in Zweden, vlakbij Stockholm. Daar woont hij samen met zijn vriendin, de Zweedse atlete Elin Westerlund, en bereidde hij zich de laatste maanden voor op wedstrijden met hoop op plaatsing voor de uitgestelde Olympische Spelen. ,,Het vuur brandt nog, ik wil graag wat laten zien.”