Volledig scherm
PREMIUM
De talentenvijver stroomt niet over bij waterpoloclub BZC, maar Frank Groot Kormelinck (23) vormt een uitzondering bij de Borculose eredivisionist. © Orangepictures/Ron Jonker

Frank Groot Kormelinck klopt op de deur bij BZC

Het gat tussen de jeugd en het eerste team is gigantisch bij eredivisionist BZC. Waterpoloër Frank Groot Kormelinck bewijst echter dat de stap wel te maken is bij de Borculose club.

De jeugdopleiding is de laatste jaren het zorgenkindje van BZC. In ‘t Timpke leunt de Borculose waterpoloclub al jaren op dezelfde vaste krachten. De talentenvijver is leeg, liet coach Klaas Zwaan onlangs nog optekenen in deze krant. Frank Groot Kormelinck (23), mid-achter en captain van het tweede team, bewijst echter dat er hoop is voor BZC.

  1. Zwaar trainingskamp geeft Carlijn Achtereekte uit Lettele een goed gevoel richting NK allround
    PREMIUM

    Zwaar trainings­kamp geeft Carlijn Achtereek­te uit Lettele een goed gevoel richting NK allround

    Acht van de negen dagen tijdens het trainingskamp in Collalbo scheen de zon. De prachtige omstandigheden in Italië konden Carlijn Achtereekte wel bekoren, maar de zware trainingen misschien nog wel meer. ,,Zware blokken en lang trainen vind ik heerlijk, dan heb je minder tijd om na te denken.” Dit weekend hoopt ze tijdens het NK een ticket te bemachtigen voor het WK allround in Hamar.