Volledig scherm
© Thinkstock

Fransman en Oekraïense winnen Triathlon Holten

HOLTEN - De Fransman Raphael Montoya heeft de 32ste editie van de Triathlon Holten gewonnen. In een tijd van 55 minuten en 14 seconden legde hij zaterdag het traject af van 750 meter zwemmen, 20 kilometer wielrennen en 5 kilometer hardlopen; de officiële sprintafstand van de International Triathlon Union (ITU).

Nog geen tel later - en afgerond op seconden in dezelfde eindtijd - eindigde nummer twee László Tarnai uit Hongarije. Derde werd Nathan Grayel uit Frankrijk in 55.15 minuten. De Belg Simon De Cuyper lag tien meter voor het eind nog op kop maar struikelde en zag daarmee een podiumplaats aan zich voorbijgaan. Beste Nederlander was de nummer vijf in het eindklassement: Jorik van Egdom (55.16).

Bij de vrouwen zegevierde de Oekraïense Yuliya Yelistratova in 1 uur, 1 minuut en 48 seconden. Giorgia Priarone (Italië) en Valentina Zapatrina (Rusland) eindigden beiden in 1.01.49 uur als respectievelijk tweede en derde. Snelste Nederlandse was Jony Heerink. Zij werd in een tijd van 1.04.24 uur vijftiende.