Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie © Thinkstock

Futsal Apeldoorn tijdens debuut onderuit

De eerste wedstrijd in de clubgeschiedenis van Futsal Apeldoorn is afgelopen vrijdagavond in de Mheenhal verloren gegaan. FC Eindhoven bleek met 2-5 te sterk voor de fusieclub. De samenvoeging van WSV en PFC begon goed aan het duel, maar coach Youssef el Badey zag dat het daarna misging.

,,We hebben de wedstrijd zelf uit handen gegeven. We komen met 1-0 voor, en door twee persoonlijke fouten gaan we de rust in met een 1-2 achterstand. Dan is er nog niks aan de hand, maar vanaf de 1-3 ging het bergafwaarts.”

Mohamed Bouraarassi verzorgde de Apeldoornse doelpuntenproductie. De grootste aankoop van de zomer, Tevfik Ceyar, speelde veertig minuten. ,,Tevfik is een heel belangrijke speler voor ons”, legt El Badey uit. ,,Hij is belangrijk voor de rust, in de duels, in het aansturen van de spelers. Hij behoort tot de absolute top van Nederland. We hebben jonge jongens die zich aan hem kunnen optrekken. En dan hopen we dat zij in de toekomst ook tot de toppers horen.”

Ervaring

Ceyar gaf afgelopen week al aan dat zowel club als spelers de nodige ervaring moeten opdoen. Ook volgens El Badey is ‘ervaring’ het sleutelwoord. 

,,De zes kartrekkers van afgelopen seizoen bij PFC hebben we gehouden voor Futsal Apeldoorn. Daar zitten dan een aantal nieuwe jongens bij, en dan zie je dat je tijd nodig hebt om de kar op volle toeren te laten draaien. Er zijn details waaraan we moeten werken, onder meer rustig blijven in voor- en tegenspoed. Dat is een stukje ervaring. Dat hopen we in de komende weken te leren. We hebben spelers die nog nooit in de eredivisie hebben gespeeld. Vrijdagavond hoorde je ook dat een aantal jongens het spannend vonden om hun eerste wedstrijd op het hoogste niveau te spelen. Uiteindelijk willen we een stabiele club worden met ervaren jongens.”